Sokak hayvanlarına ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaptığı yardımlarla tanınan Aydın Hayvan Dostları Derneği eski Başkanı Fırat Sert, örnek bir çalışmaya daha imza atıyor. İncirliova'nın sokaklarında yaşayan hayvanları, düzenli olarak mama ile besleyen Sert, takvim satışından elde ettiği gelirle de sokak köpeklerinin yavrularına bakmak için bir alan oluşturmaya başladı. Zafer Mahallesi'nde bulunan 320 metrekare genişliğindeki alanın etrafını çitle çeviren ve zeminini çim yapan Sert, 'Melekler Şehri' ismini verdiği alanın içine 40 ısıtmalı kulübe, oyun parkuru, yüzme havuzu ve kamera sistemi yerleştirmeyi planladı.

6 AYLIK OLUNCAYA KADAR BAKACAK

Alanın yapımını daha ucuza mal etmek için çalışmalara kendisi de katılan hayvansever Fırat Sert, yavru hayvanların yaşam mücadelesine destek olmak istediğini belirterek, "Annesiz kalan yavru hayvanların, sokakta hayatta kalmaları çok zor. Bunu bildiğimden dolayı yavru köpeklere bakacağım bir alan oluşturuyorum. 20 gün içinde faaliyete geçireceğim bu alanda onları düzenli olarak kendim besleyeceğim. Yani hayatta kalma mücadelelerine destek olacağım. 6 aylık olduğunda yavru köpekleri, kısırlaştırıp sokağa salacağım. İsteyen vatandaşlarımızın da gelip bu alanda köpeklerimizi rahatlıkla görebilmelerine imkan sağlayacağım" diye konuştu.

HAYVANSEVERLERE ÇAĞRI

Yavru köpeklerin ardından, yavru kediler için de bir alan oluşturacağını kaydeden Sert, hayvanseverleri takvimlerinden satın almaya davet etti. Sert, "Yavru hayvanlar için yaptığımız çalışmayı, takvim satışlarımızdan elde ettiğimiz gelirle gerçekleştiriyoruz. Çalışmamıza vatandaşlarımız takvimlerimizden satın alarak katkı sunabilirler. Kulübe, mama ve benzeri hayvan malzemesi desteğini de kabul ediyoruz" dedi.