Belediye Kültür Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Kaymakam Ediz Sürücü, Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, AYTO Başkanı Hakan Ülken, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile esnaflar ve iş adamları katıldı.

"EKONOMİ ÇOK İYİ GİTMİYOR"


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantının, açılış konuşmasını AYTO Başkanı Ülken gerçekleştirdi. Türkiye'de seçimsiz bir döneme girildiğini hatırlatan Ülken, ekonomin merkeze oturtulduğu, ülkenin kalkınması için iş dünyasının sorunlarının ele alındığı bir iklimi arzu ettiklerini söyledi. Ekonominin çok iyi gitmediğine dikkat çeken Ülken, bundan dolayı yaptıkları 'Gündem Ekonomi' toplantılarının çok daha faydalı olacağına inandıklarını ifade etti. Ülken, Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın AYTO üyesi olmasının ise kendileri için avantaj olduğunu belirterek, "Yerel yönetimlerin başında olanların bizlerin içinden gelmesi, bizlerin sorunlarını daha iyi anlayabilmesi anlamına gelir" dedi. Oda olarak Aydın'ın nüfusunun yüzde 65'inin üzerinde bir orana hitap ettiklerini kaydeden Ülken, üyelerinin ayaklarına giderek, sorunlarını çözüme ulaştırmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

"İNSANLARIMIZ BELEDİYEYİ İŞ KAPISI OLARAK GÖRÜYOR"


Belediye Başkanı Kaya da, İncirliova'nın gelişmesine katkı sunmanın gayreti içinde olduklarını ifade etti. İlçesinin 'işsizlik ve ekonomi' olmak üzere iki sorunu bulunduğunu dile getiren Kaya, "Belediyeye 100 kişi geliyorsa bunların 60'ının derdi iş ve ekonomi. Bunların dışında bir derdimiz yok. Bundan dolayı bu toplantı bizim için çok iyi oldu. İnsanlarımız belediyeyi iş kapısı, ekonomi kapısı olarak görüyor. Tabi biz herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama bizim de fazla gücümüz yok, belediyenin durumu belli" şeklinde konuştu. Ticaretle uğraşan vatandaşların durumlarının sıkıntı olduğunu savunan Kaya, ilçesinin ekonomik sıkıntıyı yatırımlarla aşacağını kaydetti. Kaya, Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurmak istediklerini de sözlerine ekledi.

"11 BANKA ŞUBESİ VAR"


Kaymakam Sürücü ise, İncirliova'nın hızlı büyüyen ve gelişen bir ilçe olduğunu ifade etti. İlçesindeki nakit akışını, banka şubesi sayısı ile ortaya koyan Sürücü, "İncirliova ölçeğindeki bir ilçede genelde 3-4 banka şubesi olur. Ama İncirliova'da 11 banka şubesi var. Bunda nakit akışının büyük önem arz ettiği görülüyor" dedi.

"ZENGİNSİNİZ, BÜYÜYORSUNUZ"


Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Günay da, Aydın'ın bir senede birden çok ürünün yetiştiği enteresan bir ovaya ve iklime sahip olduğunu dile getirerek, "İncirliova da bu coğrafyanın içerisinde yer alıyor. Bu topraklarda yaşayan insanlar olarak, bu ülkenin şanslı insanlarındansınız. Çünkü ektiğinizden daha fazla ürün alıyorsunuz. Sizin İncirliova'da ürettiğiniz hasıla, bizim ülkemizin pek ilçesinden daha fazla. Yani, zenginsiniz, büyüyorsunuz. Paranın olmadığı, üretimin olmadığı yerde büyüme olmaz. Büyüdüğünüze göre bir potansiyeliniz var. İşleriniz devamlı düzgün yürümesi için yapacağınız şey üretimi arttırmaktır. Üretimi artırırsanız o size yeni yatırımı ve ticareti getirecektir" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı şekilde devam etti.