Geçtiğimiz günlerde genel kurulunu gerçekleştiren Didim Karadenizliler Derneğinin yeni yönetim kurulu basın mensuplarıyla kahvaltılı tanışma toplantısında bir araya geldi. İlçedeki bir otelde gerçekleşen toplantıya dernek başkanı Hakan Kılıç ile yönetim kurulu üyelerinin bir kısmı katıldı.
Kahvaltının ardından basın mensuplarına açıklama yapan dernek başkanı Hakan Kılıç genel kurulun ardından 26 kişilik bir yönetim kurulu oluşturduklarını belirterek, ilçede yaşayan tüm Karadenizli hemşehrileriyle bir araya gelinmesi, birlik ve beraberliğin artırılması noktasında etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti.
Kılıç ayrıca geçen günlerde Didim Yöresel etkinlikler festivaliyle ilgili yaptığı eleştiride “Biz de dernek olarak Karadenizliler günleri yapmak istedik, belediyeye yazımızı yazdık fakat bize cevap gelmedi. Biz Erzincanlılar Derneğinin yaptığı festivale karşı değiliz bunu da açıklamamızda yer verdik. Bu tür festivalle ilçemiz adına güzel ama bizde kendi yöremize ait bir festival yapmak istedik. Biz herkese eşit şekilde yaklaşılmasından yanayız. Dernek başkanlarının ve yönetimlerinin kendine ati siyasi görüşü olabilir buna saygı duyulmalı bizde buna her zaman saygı duyduk. Festivallerde de rahatsız değiliz. Önümüzdeki günlerde resmi kurumlara ziyaretlerimiz olacak. Belediye ziyaretimizde de bu konuyu aktaracağız.”dedi.