İlçe merkezinden başlayıp Yazır üzerinden göletteki mesire alanına kadar devam eden doğa gezisinin ardından burada bir mangal partisi düzenlendi. Yaklaşık 2 saat doğada yürüyüş yapmanın keyfini yaşayan öğrenciler mesire alanında da futbolun yanı sıra çeşitli oyunlar oynayarak doğa ile iç içe bir gün geçirdi. Karacasu Kaymakamlığı, Karacasu Belediyesi ve ilçe esnaflarının desteği ile hazırlanan mangal etkinliğinde öğrencilere köfte ekmek ve ayran ikram edildi. Gençlik ve Spor Müdür Vekili ve futbol kursu eğitmeni İbrahim Çalışkan, Karacasu Şehitleri Okulu Beden Eğitim Öğretmeni Hakan Aydoğan ve Mahmut Kılıç’ın yardımcı olduğu etkinlikte Gençlik ve Spor Müdürlüğü personelleri de görev yaptı.

ÖĞRENCİLER ÇEVRE BİLİNCİ KAZANIYOR


Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, mesire alanında çocukları ziyaret etti. Etkinlik hakkında bilgi veren İbrahim Çalışkan, “ Karacasuspor ve Karacasu Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açmış olduğumuz futbol kursunda eğitim alan öğrencilerimize yönelik ara tatilde bir etkinlik olsun istedik. Doğa gezisi ve pikniği içeren bu gezide arkadaşlık ve paylaşma duygularını geliştirme yönünde Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzü de işin içine katarak organize bir iş yapmak istedik. Buraya Yazır üzerinden doğa yürüyüşü yaparak geldik. Yaklaşık 2 saatlik bir yürüyüş gerçekleştirdik. Kaymakamlığımızın ve Belediyemizin destekleri, ilçe esnaflarımızın katkılarıyla bu etkinliği hazırladık. Bu etkinliğimiz bittikten sonra çevre bilinci aşılamak için bir temizlik de gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimize paylaşmayı ve sabretmeyi öğretiyoruz. Sportif hayatlarına, akademik hayatlarına ve kişisel yaşamlarına katkıda bulunacağına inanıyorum. 7-8-9-10-11 yaş grupları burada. Beden Eğitimi Öğretmenlerimizle güzel bir uyum halinde çalışıyoruz” dedi.

“EVİMİZİN SULTANLARI VOLEYBOL TURNUVASI”


Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak yaptıkları faaliyetleri de anlatan Çalışkan, “Bizim herkese kapımız açık. Salonlarımız ve stadımız 724 halkımıza açık. Grubunu oluşturan ve etkinlik yapmak isteyen herkese kapımız açık. Tesisler ve malzemeler bizden, kullanmak halkımızdan. Futsal turnuvamız devam ediyor, o bittikten sonra Evimizin Sultanları isimli ülke genelinde yapılan Voleybol turnuvasına başlayacağız. Wushu, Kungfu, Voleybol, Tenis, atletizm kurslarımız devam ediyor, basketbol kursu açmayı düşünüyoruz. Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak Karacasu’daki tüm birimlerle çalışarak güzel işler yapmaya devam edeceğiz” dedi.
-