Çine’de yaşayan evli ve iki çocuk annesi Aylin Akın, çalıştığı özel sektördeki işinden çocuklarının bakımı için ayrıldı. Kendi işini kurmaya karar veren girişimci kadın, sektör araştırması yaparak ilçesinde çiğ köfteye yönelik yoğun talep olduğunu fark etti. İş kurma fikrine eşi Hakan Akın’ın destek olmasıyla Akın, hayalini gerçekleştirmek için önce Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜMSİAD) açtığı KOSGEB Girişimcilik kursuna katıldı. Kursu başarıyla tamamlayıp girişimcilik belgesi alan Aylin Akın, KOSGEB’den aldığı hibeyle birlikte Çine Hacı Emin Cami yanında çiğ köfte dükkanı açtı. Eşinin girişimcilik ruhunu ortaya koyarak hayalini gerçekleştirmesinin ardından Hakan Akın da basın sektöründeki mesleğini bırakıp siparişlerin yerlerine ulaştırılmasında eşine yardımcı oldu. Akın, çifti kısa sürede geniş bir müşteri portföyüne ulaşarak girişimcilik örneği sergiledi.

EN BÜYÜK DESTECİSİ EŞİ


Kendi işinin patronu olmanın sevincini yaşayan Aylin Akın, "Özel sektörde işimden ayrıldıktan sonra hayalini kurduğum işyerini açmaya karar verdi. Bu konuda eşim de bana en büyük desteği verdi. KOSGEB desteğiyle iş yerimizi açtık. Eşim işinden ayrılıp bana işimde destek oldu. Bir yıldır çiğ köfte ile aile geçimimizi sağlıyoruz. Bu süreçte ciddi bir müşteri kitlemiz oluştu. Eşimle birlikte işimizi aşkla yapıyoruz. Çiğ köftemizin tadına bakan bir daha geliyor. Hayatımızdan çok memnunuz” dedi.

HAYALLERİNDEN ASLA VAZGEÇMESİNLER


Girişimcilik konusunda kadınlara cesaretli olmalarını tavsiye eden Akın, "Her kadın eğer isterse kendi ayakları üzerinde durabilir. Bunun içim azim ve çabanın yanı sıra özveri de gerekiyor. Benim eşim elbette bana destek oldu ancak bu hayalimi gerçekleştirmeyi ben istedim, inandım ve oldu.. Kadınlara tavsiyem hayallerinden asla vazgeçmesinler. Girişimcilik ruhuyla meziyetlerini sergilemekten asla çekinmesinler" diye konuştu.