31 Mart seçimlerinde Bozdoğan’ın üç dönemlik belediye başkanı Tümer Apaydın, koltuğunu AK Parti’nin adayı Ufuk Altıntaş’a kaptırmıştı. Altıntaş göreve geldikten sonra Belediye’nin 100 milyona yaklaşan borçları olduğundan yakınmış, mahalle muhtarlarıyla toplantı yaparak borçlar yüzünden muhtarlardan hizmet verebilmek için zaman istemişti. Her fırsatta borçlardan yakınan Başkan Altıntaş, yerel bir haber sitesine yaptığı açıklamalarda yine borçlarla ilgili bilgiler vererek kontrolörlerin yaptığı araştırmaların sonuçları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

YEDİ MİLYONLUK KAMU ZARARI BULUNDU

İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istemesinin aralarında belediye personelinin de olduğu bazı çevreler tarafından eleştirildiğini söyleyen Altıntaş “15 yıldan sonra borç batağında bir belediye alırken elbette bakanlıktan müfettiş isteyecektim” sözleriyle kendini savundu. Müfettişlerin yaptığı denetimlerin sonuçlarını açıklayan Başkan Altıntaş, “ Bana müfettişlerin dediği şu: ‘20 günlüğüne geldik, 76 gün kaldık. Hesapların ancak yüzde 30’una bakabildik. Denetimlerinden çıkan sonuç 7 milyonluk kamu zararı olduğu. Anlaşılan o ki belediye vurdumduymaz yönetilmiş. Üstelik son birkaç yılda 14 buçuk milyonluk gayrimenkul satışı yapılmış” dedi.

“İŞÇİ ÇIKARMALAR DEVAM EDECEK”

Yapılan kesintiler nedeniyle belediye gelirlerinin oldukça azaldığını ifade eden Altıntaş, “Bizim ayda bir milyon lira civarı gelirimiz var. Oysaki yalnızca personel giderleri 1 milyon 200 bin lira civarında. Önceki dönemde personel ücretinde dengesizlik oluşmuş. İki bin lira maaş alanla aynı işi yapan kadrolu işçi 7 bin lira maaş almış. İki bin lira alanla aynı işi yapıyorlar. Borçsuz belediye yok ama bizimkisi döndürülebilir değil. Önümüzdeki günlerde radikal kararlar almak zorunda kalacağız. Bu da bozdoğan için gerekli. İşçi çıkartmak zorundayız. Maaş ödeyemediğim işçiye ne kadar durduracağım” şeklinde konuştu.

“İŞKUR ÜZERİNDEN İŞÇİ ALDIK”

Başkan Altıntaş, işçi çıkarmalarla ilgili siyasi davrandığı iddialarını da yalanladı. Bazı çevreler tarafından “CHP’lileri çıkarıyor. AK partilileri alıyor” şeklindeki iddiaları yanıtlayan Altıntaş, “Son bir yıl içinde girenleri çıkardık. Aldığımız temizlik işçilerin de İŞKUR’dan aldık. Bu belediyeye yük getiren bir şey değil. İŞKUR’un imkanlarından faydalanıyoruz. Bir şoförle birkaç tane de güveneceğimiz insanları aldık. Parti ayrımı yapmadık. Kaldı ki ben 31 Mart’ta CHP’lilerden de oy aldım. Belediyenin durumunu görerek içine sindiremeyenler bizi tercih etti” diye konuştu.

ESKİ BAŞKAN İFADEYE ÇAĞRILACAK

Başkan Altıntaş, eski yönetim döneminde yapılan işlemleri inceleyen müfettişlerin 7 milyon liralık kamu zararı ortaya çıkarıldıklarını, işlemlerle ilgili 64 kişinin savcılığa çağrıldığını belirterek “Kontrolörler o süreci yürütüyor. Eski başkanla da ilgili bir takım zimmet bulgularına rastlandığını öğrendik. Başka maddeler de var. Ama bu konuda fazla bir şey söyleyemem, yargının işine karışamam. İçişleri Bakanlığı yargılama izninden sonra onu da çağıracaklardır” dedi.