Germencik Belediyesi, taşınmaz satışı ile ilgili kendisine yapılan eleştirilere yazılı açıklama ile cevap verdi. Belediyenin geçmiş dönemden kalan borç yükünü hafifletmek, mali disiplinini sağlamak ve kendisine intikal eden icra ve haciz işlemleriyle ilgili herhangi bir mağduriyet ile karşı karşıya kalmaması için mevcut yönetimin kaynak oluşturmaya çalıştığının belirtildiği açıklamada, "Borçlar sebebiyle icralık durumdaki bu taşınmazların değerinin çok altında satışının önüne geçmek ve kamu menfaatini korumak için böyle bir adım attığımızı belirtmek isteriz. Özellikle geçmiş dönemden gelen büyük ölçekli vergi borçları sebebiyle ilgili vergi dairesince gerçekleştirilen haciz ve icra işlemleri bu kararın uygulanmaya alınmasındaki ana etkenlerden birisi olmuştur" ifadeleri kullanıldı.

SATIŞ KARARI 2014'TE ALINMIŞ

Taşınmazların satışı ile ilgili alınan kararın yeni olmadığına, bu kararın 1 Aralık 2014'te alındığına ve toplam 369 taşınmazın satışını içerdiğine dikkat çekilen açıklamada, “Bir önceki dönemde yer alan yönetim tarafından, alınan satış kararı yine söz konusu dönemde gerçekleşen mali disiplinsizlikler sebebiyle meydana gelen büyük ölçekli borçların ödemelerinin gerçekleştirilmesi için uygulanmaya konmuştur. Söz konusu taşınmazların icralık olması sebebiyle muayyen bedelinin altında satışını önlemek ve elde edilecek gelir ile belediyemizin içerisinde bulunduğu mali sorunları aşmak maksatlı olduğunu özellikle ifade etmek isteriz” denildi.

4 MİLYON LİRALIK TASARRUF EDİLDİ

“Germencik Belediyesi olarak geçmişten miras kalan tüm bu mali zorluklara rağmen, bahanelere sığınmadan, durmadan, dinlenmeden daha güzel, daha modern ve daha yaşanabilir bir Germencik inşa etmek için çalışıyoruz, hizmet üretmeye devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne geçen kısa süre zarfından tüm ekonomik zorluklara rağmen sağladığımız mali disiplin ile 8 milyon lirayı geçen bir borç ödemesini gerçekleştirdik ve 4 milyon lira tasarruf elde ettik” ifadelerine de yer verilen açıklamada, şeffaf ve dürüst belediyecilik ilkesi gereği halkın bilgilendirildiğine işaret edildi.