Bozdoğan ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Ebru Çelen'e iki yıl önce lösemi teşhisi konuldu. Hastalığın pençesinden 18 ay süren tedavi sonucunda kurtulan Çelen'in mutluluğu ise sadece 6 gün sürdü. Sağlığına kavuşmasının 6'ncı gününde Çelen, babası Yılmaz Çelen'in (42) de aynı hastalığa yakalandığını öğrendi. Büyük bir şok yaşayan Çelen'in iki ay sonra hastalığı yeniden ortaya çıktı. Yeniden aynı hastalığa yakalanan Ebru Çelen, babası Yılmaz Çelen ile birlikte Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kızı Ebru ile baba Yılmaz Çelen'in umutlu bekleyişi sürerken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, baba ve kızını hastanede ziyaret etti. Başkan Çerçioğlu, baba Yılmaz Çelen ve kızı Ebru’ya iliğin bulunması için gereken tüm desteği vereceklerinin sözünü verdi.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU ÖNCÜLÜK ETTİ

Başkan Özlem Çerçioğlu öncülüğünde, lösemi hastası Ebru Çelen ve babası Yılmaz Çelen için Türkiye çapında ilik kampanyası başlatıldı. Kampanyanın çığ gibi büyümesinin ardından ilk müjdeli haber baba Yılmaz Çelen’e geldi. Başkan Çerçioğlu’ndan ilk müjdeyi alan ve yurtiçinde kök hücre bağışında bulunan bir donörün iliğin nakli baba Çelen’e 10 Ekim’de gerçekleşti. Baba Çelen’e nakledilen ilik uyum sağlarken kızı Ebru Çelen, babasından aldığı güçle hayata daha sıkı sarıldı. Ebru için daha önceden yurtdışında ilik bulunan ancak yapılan tahlilde iliğin tam olarak uyum sağlamadığı tespit edilince nakli gerçekleşmemişti. Umudunu yitirmeyen Ebru için de aranan iliğin bulunduğu müjdesi yine Başkan Çerçioğlu’ndan geldi.

HAYAT OLDUK

Başkan Çerçioğlu sosyal medya hesabından müjdeyi şu ifadelerle duyurdu: “Sizlere çok güzel bir haber vermek istiyorum. Babasıyla birlikte ilik nakli bekleyen Ebru için tüm Aydın ve Türkiye seferber olmuştu. Babası Yılmaz Çelen'den sonra Ebru'ya da uygun ilik bulundu. Hep birlikte hayat olduk, herkese yürekten teşekkürler.” Yurtiçinden bulunduğu öğrenilen iliğin bu ayın sonunda Ebru’ya nakledileceği bildirildi.

EL ELE HASTANEDEN ÇIKACAĞIZ

Başkan Özlem Çerçioğlu’na gösterdiği duyarlılık için teşekkür eden Ebru Çelen, “Babamın ilik nakli olması bana da büyük moral oldu. Onun iyileşirken gördüğümde bana da ilik bulunması için dua ettim. Allah dualarımı kabul etti. Çok şükür ilik bulundu. Bu ayın sonunda ilik nakli olacağım. Babamla birlikte el ele bu hastaneden çıkıp sağlıklı bir şekilde evimize gideceğiz. İnşallah kötü günlerimiz bitecek” derken baba Yılmaz Çelen ise, “İlik naklini oldum. Şuan 3 aylık uyum sürecindeyiz. Benim için herşey yolunda gidiyor. Ben de kızım için hep dua ettim. Kızıma da iliğin bulunmasıyla mutluğumuz ikiye katlandı. Çok mutluyum” dedi.