Karacasu Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Dernek Başkanı Mugadder Sayal ve dernek yöneticilerinin misafirleri karşıladığı lokma hayrına Kaymakam Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi Gürkan Gürsoy, Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Lokma hayrı esnasında Muzaffer Yağdıran'ın oğlu emekli müezzin Avni Yağdıran ve Cumaönü Cami Müezzini Mehmet Ay Kur’an-ı Kerim okudu.

"YARDIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR"


Hayırlı İşler Yaptırmak ve Devam Ettirmek Derneğinin 1972’de kurulduğunu ifade eden Dernek Başkanı Mugadder Sayal, “Kuruluşumuzdan bu yana farklı okullarda, camilerde hizmetlerimiz var. 1990’lı yıllarda Kuran Kursumuz ile çocuklarımıza eğitim veriyorduk. Kuran Kursları kapatılınca İmam Hatip Ortaokulu ve Liselerine maddi ve manevi destek olmaya başladık. Şu an 4-6 yaş Okul öncesi eğitim Kuran Kursumuzda eğitime destek olmaya çalışıyoruz. Hayırseverlerin destekleriyle ayakta kalmaya çalışıyoruz. Yardımları bu şekilde eğitime destek olarak değerlendiriyoruz” dedi.

DERNEĞE EMEK VERENLER UNUTULMADI


Kurucu Başkan Muzaffer Yağdıran ve bugüne kadar derneğe katkı sağlayan ve ahrete intikal edenler için lokma hayrı düzenlediklerini dile getiren Sayal, “Yağdıran hocamıza ve tüm ölmüşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Muzaffer hocamız 18 Kasım 2018’de vefat etti. Ölüm yıl dönümünde bu lokma hayrını gerçekleştirdik. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. 23 faal üyemiz var. Son olarak İmam Hatip Ortaokulumuza öğrencilerin bireysel kullanımı için dolap yaptırdık ve İmam Hatip Lisesine ses sistemi yaptırdık. Etkinliğimize katılıp aramızda olan herkese teşekkür ediyoruz. Allah kabul etsin” diye konuştu.