Aydın Barosu’nda Genel Sekreterlik görevinin ardından Yönetim Kurulu üyeliğinden de istifa eden Çift, istifa gerekçelerini anlattı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak kendisini istifaya sürükleyen süreci anlatan Çiftçi, istifasının Türkiye Barolar Birliği’nin olağanüstü genel kurula çağrılmasıyla ilgisinin olmadığını ifade etti.

TEK ADAM İKLİMİ

Mevcut yönetim anlayışı nedeniyle istifa ettiğini dile getiren Çiftçi, “Olağan Genel Kurul sonrasında Genel Sekreter olarak çalışmaya başladıktan Genel Sekreterlikten istifa sürecine kadar beni huzursuz eden olaylarla birçok kez karşı karşıya kaldım. Bu dönemin tarafım açısından çok tehlikeli olduğu ve yıpranacağımı öngörerek sırf onurumu ve şerefimi korumak için Genel Sekreterlikten istifa ettim. İstifamdan sonra hırs içerisinde olduğum şeklinde ithamlara maruz kaldım. Baroda tek adam iklimi, anti demokratik usuller, yönetim kurulu üyelerini yok sayma, komisyonlara müdahale yönetim kurulunda aşılamaz sorunlara neden oldu. Makamlar, sürekli elinde tutmaya çalışılan yerler olmamalıdır” dedi.

İSTİFAM YENİ MÜCADELE GİRİŞİMİMİN BAŞLANGICIDIR

Aydın Barosu Yönetim Kurulu kararıyla ‘baronunun kurumsal kimliğini sarstığı’ şeklinde kendisine uyarı yazısı gönderildiğini ifade eden Altıntaş, buna yönelik cevap yazısında Baro Başkanına Yönetim Kurulunun uyum içerisinde çalışmasının sağlanması yönünde talepte bulunduğunu ancak yönetim anlayışında bir değişiklik olmadığını belirtti. Baro Başkanının sosyal medyadan göndermelerde bulunmasını da kendisine yakıştıramadığını kaydeden Çiftçi, yönetim kurulunun yazışma grubunda kendisini hedef alan seviyenin altlarda yer aldığı kelime oyunlarıyla yazışmalar gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Çiftçi, “İstifa etmem, baroma ve meslek örgütlerime hizmet etmekten vazgeçtiğim anlamına gelmesin. İstifam yeni mücadele girişimimin başlangıcıdır” diyerek yeni bir oluşumda görev alacağının sinyallerini verdi.