1967 yılında kurulan Karacasuspor Kulübünü 1970 yılında öğretmenlik görevi için geldiği ilçede yeniden ayağa kaldıran ve 7 yıl saha içinde ve dışında hizmet eden Mustafa Nalçın (76) futbol A takımın maçının devre arasında plaketle ödüllendirildi. Kulübe hizmet etmiş isimleri hatırlamak ve kulüp aidiyeti arttırmak için bu yıl yeni yönetimle uygulama konulan ve taraflı tarafsız her kesimin takdirini kazanan uygulamanın devam edeceği kaydedildi. Kulüpte sağ kanat ve sola kanat mevkilerinde oynayan, antrenörlük ve yöneticilik yapan Mustafa Nalçın’a plaketi Belediye Başkanı Zeki İnal tarafından verilirken kulübe maddi manevi katkılarından dolayı Nazilli eski Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a da plaketini kulüp başkanı Ali Aytaç takdim etti.

KARACASULU BAŞKANLARIN ÖĞRETMENİ

Aslen Manisa-Akhisarlı olan ve Karacasu’da 1970-1977 yılları arasında ilçede görev yapan Mustafa Nalçın, “Ben Karacasu’da 1970-1977 yılları arasında ortaokul ve lise müdürlüğü yaptım. Karacasu Lisesinin kurucu müdürüyüm. Karacasu’ya özlem duyuyoruz. Çocuklarım burada doğdu. 7 yıl buranın havasını soluduk, suyunu içtik. Karacasu’da çok güzel günlerim geçti. 7 yıl Karacasuspor’u çalıştırdım. Gençleri kahvehanelerden kurtardık” dedi.

ARALIKSIZ LİGLERDE YER ALDIK

Kulüple olan bağını anlatan Nalçın, “Van’dan Karacasu’ya tayin oldum. Karacasu Ortaokulu Müdürü olarak göreve başladım. Geldiğimde tüm belgeler, lisanslar, kulübe ait eşyalar bir fotoğrafçının dükkanındaydı. Verin bana onları dedim takımı ayağa kaldırdım. Gece yarısı yapılan bir toplantının ardından lisansları Aydın’a götürüp onaylattım. Ondan sonra 7 sene aralıksız liglerde oynadık. Güzel başarılar elde ettik” dedi.

İLÇE SANATINA KATKI

Nalçın, ayrıca, “1970-1977 yılları arasında ilçe halkından oluşan amatör tiyatrocular topluluğu olarak Halkevleri bünyesinde tiyatro oyunları sahneledi. Cahit Atay’ın Pusuda isimli oyunumuzu Tavas’ta da sahneledik. Bir rolde Yenice Orman Müdürü de vardı, ben vardım, İsmail Dönertaş vardı, Alper Bilici vardı. Sarayköy’de gidecektik ama siyasi olduğu gerekçesiyle Belediye Başkanı son anda vazgeçti. Ayrıca öğrencilerimizle 72. Koğuş’u sahneledik. Gündüz çocuklara Ortaokul bahçesinde akşamları Güngen sinemasında sahneliyorduk. Yaşar Kemal’in Teneke öyküsünü Kaymakamımız Sudi Kocaimamoğlu tiyatro oyunu haline getirdi.. Onu da Sarayköy, Ataeymir’de ve Karacasu’da sahneledik. Türk Sanat ve Türk Halk Müziği korolarımızı halkla ve öğrencilerle buluşturuyorduk” dedi.