ADD Karacasu Şubesi'nde gerçekleştirilen genel kurula 57 üyeden 34’ü katıldı. Saygı duruşu yapılıp İstiklal Marşının okunmasının ardından Ünal Toköz başkanlığında Gülşah Şimşek Çiftçi, Mehmet Serdar Büyükgümüş, Halil Erdaş’tan oluşan divan heyeti seçildi. 2017-2019 yıllarına ait faaliyet raporu Başkan İsa Çetin tarafından okunurken Çetin, Karacasu Belediye meclisinde alınan 10 yıl boyunca dernek ofisi kirası alınmaması kararı sebebiyle meclis üyelerine teşekkür etti. İsa Çetin, denetleme kurulu raporu okunduktan sonra bir yıl dolmadan denetleme geçirdiklerine dikkat çekip, “İlk kez böyle bir şey görüyorum” dedi. Yönetim ve denetim kurulları raporları okunarak her biri ayrı ayrı aklandı. Gelecek dönem bütçe ve çalışma raporları okunurken 2019-2021 yıllarına ait tahmini giderin telefon-posta giderleri 4 bin lira, temsil ağırlama 600 lira, temizlik malzemesi 300 lira, elektrik-su 100 lira, kırtasiye 500 lira, muhasebe 500 lira, çeşitli gideler 3 bin lira olmak üzere 10 bin lira, gelirlerin; üye aidatları 2 bin 736 lira, bağış gelirleri 7 bin 264 lira olmak üzere 10 bin lira olduğu ifade edildi. Yapılan oylama sonucu gelecek dönem bütçesi kabul edildi.

DEĞERLENDİRMELER YAPILDI


Yönetim kurulunun seçilmesine geçildiğinde 1997 yılında kurulan derneğin kuruluşunda yer alan ve 17 yıldır başkanlığını üstlenen mevcut başkan İsa Çetin, ailesindeki sağlık sorunları ve işlerinin yoğunluğu sebebiyle en azından bir dönem dinlenmek istediğini dile getirdi. Yönetim kurulu üyesi Yılmaz Gencay da tüm yükün İsa Çetin, Mualla Şaşırtan Uzun ve kendisinin üzerinden olduğunu ifade edip, “Bildik bileli yönetimdeyiz. Özellikle İsa Çetin’in üzerinde kaldı. Bu şekilde devam etmez. Biz de insanız. Hepimiz bu derneği seviyoruz ama bir şeyler yapmak için kıpırdanmak gerekiyor. Biz bundan muzdarip değiliz ama biraz farklılık olsun istiyoruz” dedi. Üyeler derneğin özellikle İsa Çetin’in özverisi sayesinde bugünlere geldiğini ifade edip başkan olarak devam etmesi hususunda ısrar etseler de Çetin bu dönem müsaade istedi. Bunun üzerine kapalı oylama ile yeni yönetim oluşturuldu. Çetin yönetimin içerisindeymiş gibi çalışmaya devam edeceğini her zaman derneği yanında olacağını kaydetti.

YENİ BAŞKAN BELLİ OLACAK


Son olarak İsa Çetin Başkanlığında görev yapan Mualla Şaşırtan Uzun, Mahir Koruk, Yılmaz Gencay, Halil Erdaş, Mehmet Altınöz, Mehmet Çöllü’nün bulunduğu yönetimden 2 isim yeni yönetim kurulunda da yer aldı. Yeni yönetim asil üyeler Halil Erdaş, Mehmet Serdar Büyükgümüş, Cavit Paksoy, Mehmet Altınöz, Ali Şimşek, yedek üyeler İsa Çetin, Mahir Koruk, Hüseyin Işıklı, Bülent Kirişçi, Orhan Çamurcu’dan oluştu. Yeni başkanı yönetim kurulunun kendi arasından belirleyeceği ifade edildi. Denetleme kurulu ise Mesut Bebeci, Mehmet Ali Sucu, Yılmaz Gencay, yedek üyeler Ünal Toköz, Aliye Ekiz, Sibel Önem’den oluştu. Ayrıca disiplin kurulu seçimi de yapıldı. Öte yandan genel merkezde yapılan tüzük değişikliğinin ardından 2 yılda bir yapılan genel kurulların 3 yılda bir yapılacağı ve yönetim kurulu asil listenin 7 kişiden 5 kişiye düşürüldüğü ifade edildi.