AFAD Aydın İl Müdürlüğü tarafından AFAD gönülleri için tanışma ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. ‘AFAD Gönüllülük Projesi’ kapsamında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, AFAD Aydın İl Müdürü Ramazan Harman ve AFAD ekibi katıldı.

“DOĞRU BİNALAR YAPMALIYIZ”


17 Ağustos 1999 Marmara Depremi öncesinde inşa edilen binaların yüzde 70’inin depreme dayanıklı olmadığını belirten Vali Yardımcısı Günay, “Depremsiz yaşamamız söz konusu değil. Deprem, sürekli olabilir. Doğru binalar yaparak, yıkılmayan binalar yaparak bundan korunacağız. 1999 öncesinde inşa edilen bina stoklarımızın yüzde 70’i depreme dayanıklı değil. Depremde yıkılmaya hazır. Yıkılanların içindeki canlılardan uygun yerde olanlar tesadüfen yaşıyor. Olmayanlar da ölüyor. Biz buna karşı gerekli önlemleri almalıyız” dedi. AFAD gönüllülerine teşekkür eden Günay, “Gönüllülük, hiçbir beklenti olmadan bir işi yapma, bir hizmeti yapma konusunda katkıda bulunmadır. Gönüllülük, bana göre kutsal bir şey. Hem maddi hem manevi fedakârlık yapıyorsunuz” diye konuştu.

“AFET GÖNÜLLÜSÜNE İHTİYACIMI VAR”


AFAD olarak her zaman gerekli çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten AFAD Aydın İl Müdürü Ramazan Harman, Aydın’da şuan 194 gönüllüye ulaştıklarını belirterek “Binlerce, on binlerce afet gönüllüsüne ihtiyacımız var. Sizler de hiçbir maddi karşılık beklemeden, gönüllü olarak geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. 18 yaş üstü her yaşa göre afet ve acil durumlarda sizi değerlendirecek programlarımız vardır. Bu konuda hassas olmanızı bekliyoruz. Önümüzdeki yıl Mart ayında Aydın’da uluslararası nitelikte bir tatbikat gerçekleştireceğiz. Hazırlanan plan dahilinde AFAD gönüllerine de görev vermeyi düşünüyoruz. AFAD olarak her türlü felakete karşı çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.