İYİ Parti Aydın Teşkilatı, Efeler'deki Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi'nde üye katılım ve mahalle başkanları toplantısı düzenledi. Yoğun ilgi gören toplantıya Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Gençlik Politikaları Başkanı Berna Sukas, Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, Genel İdare Kurulu Üyesi Murat Cem Özdemir, Aydın Kurucu İl Başkanı Recep Taner, İl Başkanı Cemal Sarı, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

HEDEF 11 BİN ÜYE


Yönetimi ile ev sahipliği yaptığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Sarı, başkanlık görevini 10 Aralık 2018'de devraldığında partisinin Aydın'da toplam bin 728 üyesi olduğunu belirterek, "Geçen 11 aylık sürede üye sayımızı yaklaşık 3 kat artırarak 4 bin 952’ye çıkardık. Aydın İl Teşkilatı olarak 31 Mart seçimlerinin hemen ardından Nisan ve Mayıs aylarında yeni üye seferberliği başlatmıştık. Son 5,5 ayda Aydın toplamında bin 461 yeni üye yaparak partimizin bugünkü üye sayısına ulaştık. Gücümüze güç katan yeni üyelerimize aramıza 'hoş geldiniz' diyorum. Ara hedefimiz ise 11 bin üyeye ulaşmak" ifadelerini kullandı. Aydın’ın 671 mahallesinden 402’sinde temsilci görevlendirdiklerini kaydeden Sarı, geriye kalan 269 mahalle temsilcisini belirlemek için de çalıştıklarını söyledi.

"HEDEFİMİZ UCUBE SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEK"


Gençlik Politikaları Başkanı Sukas da, tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da partisine olan güven ve teveccühün her geçen gün arttığını dile getirdi. İyilerin iktidara gelmesi için çalıştıklarını aktaran Sukas, iyileştirilmiş parlamenter sistemi de geri istediklerini vurguladı. Sukas, "Hedefimiz, tek kişi diktasına dayanan bu ucube sistemi değiştirmek. Bunun için gücümüzün son damlasına kadar mücadele edeceğiz" dedi.

"TEK BAŞINA ÇOĞUNLUĞU SAĞLAYAMIYOR"


İYİ Parti'nin kurulduktan kısa süre sonra katıldığı ilk genel seçimlerin sonucunda Türkiye Millet Büyük Meclisi'ne girdiğini belirten Teşkilat Başkanı Aydın ise, "Ülkeyi yöneten AK Parti, tek başına çoğunluğu sağlayabilen bir parti değil. Meclis yapısı içine girmiş İYİ Parti varlığı, AK Parti'ye çoğunluğu eline alma imkanını vermedi. Şimdi küçük ortağının sayesinde vaziyeti idare ediyor. Ne kadar sürer bilemeyiz" diye konuştu.

"AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİ KAPANMIŞTIR"


Aydın, AK Parti'nin son yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara gibi büyükşehir belediyelerini kaybederek zayıfladığını ifade etti. İYİ Parti'nin varlığı ile Türk siyasi hayatında şartların değiştiğini belirten Aydın, "Bugüne kadar yenilmez denen AK Parti iktidarı, iyilerin tokadını yemiş, bugün Türkiye'de AK Parti iktidarı dönemi kapanmıştır" dedi. Aydın, partisinin ise ilk genel seçimlerde iktidara geleceğini savundu.

"ÖZLEM HANIM, KIZMASIN"


İYİ Parti teşkilatları arasında Aydın’ın üye sayısı bakımından Türkiye’de dokuzuncu sırada yer aldığını dile getiren Aydın, "Hızınızı kesmeyin, böyle devam edin. İnşallah böyle gidersek Aydın’da bir daha ki seçim belediye başkanlığını da alırız. Özlem Hanım, kızmasın. Büyükşehir’i de alırız inşallah. Bunun gayreti, çabası içinde hep beraber olacağız" ifadelerini kullandı. Toplantı, bin 461 yeni üyeyi temsilen sembolik olarak yaklaşık 200 kişinin yakasına rozet takılması ve mahalle temsilcilerine de görev belgelerinin verilmesi ile sona erdi.