Ahmet Yesevi İlkokulu’nda hazırlanan ‘Kültürel Miras Sergisi’ törenle açıldı. Okul bahçesinde hazırladıkları 7 bölgeye ait stantlarda sergiyi gezenlere yöresel kıyafetleriyle kültürel zenginlileri anlatan öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. Bölgelerin kendine has yemeklerinin protokol üyelerine tattırıldığı etkinliğin sonunda öğrenciler bölgelerin halk oyunlarını da oynadı.

TÜRKİYE MOZAİĞİ OLUŞTURULDU


Ahmet Yesevi İlkokulu Müdürü Tayfun Özkan, Türkiye mozaiğini okulda oluşturduklarını aktardı. Özkan, “Kültürel miras sergimiz, okulumuzun dördüncü sınıf öğrencileri, öğretmenleri ve velileri tarafından hazırlandı. Buradaki amacımız Türkiye'mizin mozaiğini okulumuzda oluşturmak, okulumuzda Türkiye'mizi sergilemek. Bölgelerimizin kültürünü, yaşantısını, yiyecek-içecek ve diğer kullandıkları eşyaları, velilerimizin, çocuklarımızın görseline sunmak. Çünkü her öğrencimiz, her velimiz tüm bölgelerimize gidebilmiş değil. Onlar için burada canlı canlı görmeleri için etkinliğimizi yaptık” diye konuştu.
Etkinliğe, Eğitim Bir-Sen yönetimi, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural ve yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.