Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın seçim dönemindeki vaatleri arasında yer alan Yöresel Etkinlikler Festivali’nin ilk etkinliği başladı. Didim Kaymakamlığı ve Didim Belediyesinin katkılarıyla Didim Erzincanlılar Derneği öncülüğünde düzenlenecek olan ve 3 gün sürecek “1. Erzincan Tanıtım Günleri” festivali start aldı.
Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan festivalin açılış etkinliğine Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Dernek Başkanı Şevket Karakoç, oda başkanları, kurum amirleri, çevre il ve ilçelerden gelen dernek başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
Festival kapsamında Didim Erzincanlılar Derneği önünde oluşturulan kortej, meydana kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Ardından açılış kurdelesi ilçe protokolünce kesildi.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Didim Erzincanlılar Derneği başkanı Şevket Karakoç 1 yıllık bir dernek olduklarını belirterek, “Birlik beraberlik ve dayanışma etkinliğimize devam ediyoruz. Bu etkinlik gurbette, memleketten özlem giderme ve Erzincan’ın kültürel ve özelliklerinin bilinmesini sağlamak adına Pazar gününe kadar devam edecek. Burada sıla hasretimizi azaltabildiysek ne mutlu bizlere; derneğimiz her zaman birlikte daha ileriye taşıyacağız” dedi. Destek veren kurum ve sponsorlara teşekkür etti.
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise seçim dönemindeki vaatlerin birisini hayata geçirdiklerini belirterek, “Bir şeyler yapmak güzel ama paydaşlarınız çok önemli. Halka mal olacak organizasyonlar her zaman için risk taşır. Seçeceğiniz paydaşları iyi seçmeniz lazım. Bu Yöresel Dernekler Festivali bizim vaatlerimizden birisiydi; bunlar yalnız olacak işler değil. Paydaşların hevesli olması lazım. Bu noktada Erzincanlılar dernek başkanımızın talebi geldi ve biz de buyurun başlayalım dedik” diye konuştu.

“TÜM ULUSAL DEĞERLERİ TANITACAĞIZ”


Didim’in küçük bir Türkiye olduğunu kaydeden Atabay, “Didim’de 81 ilden insanlarımız var. Ben de 30 sene evvel buraya yerleşen ve artık Didimli olan birisiyim. Bu festivalde istedik ki 100’ün üzerinde dernek var. O yörelerin, yöresel derneklerin kültürünü, sanatçılarını, yemekleri ve üretilen ürünlerini burada yaşayıp anlatsınlar. Biz burada tüm bölgelerden gelenleri bir arada tutarak ben Didimliyim demesini ve sahip çıkmasını istiyoruz. İl içerisindeki tüm değerleri ulusal anlamdaki değerleri görmek ve tanımak istiyoruz. Bugün burada Erzincan’ı tüm kültürüyle tanıyacağız. Bunun itinalı olmasını istiyoruz. Kendi öz değerleriyle burada olsunlar; açılan stantlarda ise o yörenin dışında hiçbir ürün ve materyal bulunmasın. Festivali azimli bir dernekle başladık daha güzel olacak” dedi.

HAYALDİ GERÇEK OLDU


Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise, “Eskiden beri arzuladığımız şeyi başardık. Erzincanlılarla başladık, tadımlık Erzincan burada; Didim her zaman söylediğimiz gibi bir turizm şehri ama bunu yapacak olan ilçemizde yaşayan insanlarımız. Bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Belediyemiz ilk olarak bir vegan festivali yaptı. Tüm Türkiye’ye örnek oldu. Bu Yöresel Dernekler Festivali başladı. Buna diğer dernekler katkı sunarsa gastronomiye örnek olabilirsiz. Hemşehri derneklerine bu noktada büyük görevler düşüyor. Didim küçük bir Türkiye; her yerden insanımız var. Bu noktada ilçeye zenginlik katmışlar. Bu zenginliği iyi muhafaza etmemiz gerekiyor. Bunlar hayaldi ve oldu. Artık bu festival Erzincanlılarla başladı darısı diğer derneklerimize. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ ERZİNCANLI SPORCU FESTİVALE KATILDI


Konuşmaların ardından festivale misafir olarak katılan Erzincanlı karatede Avrupa üçüncüsü olan ve Burcu Özlükan Didim’deki bu etkinliğe katılmaktan mutlu olduğunu belirtti. Özlükan, kazandığı madalyalardan birisini Didim’deki Erzincalılar derneğine bağışladı. Kaymakam Türköz Özlükan’a hediye verirken, Başkan Atabay da teşekkür plaketi verdi.
Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu; ardından stantlar gezildi.