Yaklaşık bir milyon 100 bin kişinin yaşadığı Aydın’da 38 bin 416 esnaf bulunuyor. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne ( AYESOB) kayıtlı olan 38 bin 416 kişinin ise 7 bin 193’ü kadınlardan oluşuyor. Aydın’da kendi işletmesini açarak iş hayatına atılmanın gururunu yaşayan kadınlardan Sultan Gürsoy Macaroğlu, “Kızım için düşündüğüm hediye bir elbise, beni şu an bir girişimci kadın yaptı. İyi ki de kendi işimi kurarak ekonomik hayata adım atmışım. Yaptığım iş sayesinde Aydın ve ülke ekonomisine katkı sağladığım için gururlu ve mutluyum. Kadınlarımız ülke ekonomisinin önemli temel taşlarından biri. Kadınlarımızın üretimde yer alması, ülkemiz açısından çok önemli. Devletimiz İŞKUR ve KOSGEB aracılığıyla önemli destekler sağlıyor. Kadınlarımız, bu desteklerden yararlanmalı ve kendi işletmesini açarak ülke ekonomisine katkı vermeli” dedi.

“DEVLETİN İMKANLARINDAN YARARLANIN”


İki yıldır işletme sahibi olan Semra Recit (52), “Aile ekonomisine katkı sağladığım için çok mutluyum. Tüm çalışmayan kadınlarımız iş hayatına adım atıp üretime katkı vermeli. Kadınlarımız her işi yapar. Yeter ki kendilerine inansın. Devletimizin çok güzel imkanları var. Bu imkanlarla hayalini kurduklarını işyerini rahatlıkla açabilirler” diye konuştu. İşyeri sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu kaydeden 44 yaşındaki Hafize Güneş, “Yaklaşık 25 yıldır aşçılık yapıyorum. Üç yıl önce kendi dükkanımı açtım. Aile ve ülke ekonomisine katkı sağladığım için çok mutluyum. Kadınlarımız ekonomik hayata girmeli ve üreterek ülke ekonomisine destek olmalı” ifadelerini kullandı.
Kadın esnaf sayısının artması gerektiğini vurgulayan AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan,, “Kadınlarımız ülke ekonomisinin önemli temel taşlarından biri. Kadınlarımızın üretimde yer alması, ülkemiz açısından çok önemli. Tüm çalışmayan kadınlarımızı iş hayatına atılarak ülke ve Aydın ekonomisine katkı sağlamaya davet ediyorum” dedi.