Efeler ilçesinde Merve Kotan ve Ekim Türkmen'in öldürülmesine ilişkin dava başladı. Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada cinayet zanlısı Muhammet Gürsoy ifade verdi. Gürsoy, Merve Kotan’ın ailesine bu acıyı yaşattığı için üzgün olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. Olay günü Merve Kotan ve Ekim Türkmen ile birlikte Nevzat Biçer Parkı'na gittiklerini söyleyen Gürsoy, o zamana kadar aralarında bir gerginlik olmadığını söyledi. Tuvalete gittiğini ve döndüğü sırada ikiliyi öpüşürken gördüğünü belirten Gürsoy, "Aracıma gidip farklı bölmelerde duran silah ve mermileri alıp korkutmak için havaya ateş ettim. Sonra Ekim’in ayağına tekme attım. O da bana, ‘Saçmalama, bu kız ikimize de yeter’ dedi. O an sinirlenerek tüfekle ikisine de ateş ettim. Sonra arkamı dönerek kustum. Kendime geldiğimde kurşunların kafalarına isabet ettiğini gördüm. Ateş ettiğim mesafe yaklaşık olarak 1 metreydi. O gün herhangi bir uyuşturucu kullanmadım sadece alkollüydüm" dedi.

“CANİ DEĞİLİM”


Gürsoy, yaptıklarından pişman olduğunu kaydederek, "Ben sevdiğim iki insanı planlayarak ve tasarlayarak öldürecek kadar cani değilim” diye konuştu. Sanık Gürsoy’un cinayette kullandığı pompalı tüfeği kendisine satan ve davada tutuklu olarak yargılanan Erkan Ö., 7 yıl önce internetten aldığı tüfeği, işsiz olduğu ve paraya ihtiyacı olduğu için olaydan iki gün önce Gürsoy’a 400 lira karşılığında sattığını, Gürsoy’un bu olayı gerçekleştireceğinden haberdar olmadığını söyledi.

SÜRPRİZİ POMPALI TÜFEKMİŞ


Ekim Türkmen’in annesi, ciğerinin yandığını belirterek, “Gürsoy, başka numaradan oğlumu arayarak, ‘Abi uyudun mu? Senin için bir sürprizim var’ dedi. Oğluma sürprizi pompalı tüfekmiş. En ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

“KIZIMI DARP ETMİŞ”


Merve Kotan'ın annesi Fadime Kotan ise "Kızım daha önce eve gözü mor olarak geldiğinde kimin yaptığını sordum. Kız arkadaşımla kavga ettik diyerek konuyu kapattı. Ekim ile aralarında bir şey olmadığını söyledi. Görüşmelerinde sürekli abi diyerek hitap etti. Ben adalete güveniyorum , caninin en ağır şekilde ceza alacağından eminim" şeklinde konuştu.

DURUŞMA SALONU KARIŞTI


Baba Salih Kotan ise Gürsoy’un olayı namus cinayeti olarak göstermeye çalışarak cezasını hafifletmeye çalıştığını söyledi. Baba Kotan, “Böyle cani bir insan namustan bahsedemez” dediği sırada duruşma salonu karıştı. Sanık sandalyesinde oturan Muhammet Gürsoy, yerinden fırlayarak Salih Kotan’a saldırdı. Bu sırada babasını korumaya çalışan oğlunun boğazını sıkan Gürsoy’a jandarma ve polis ekipleri müdahale etti. Salonda yaşanan arbedenin ardından mahkeme heyeti duruşma salonunu boşalttırdı. İki tarafın yakınları adliye çıkışında birbirine girdi. Çevik Kuvvet ekipleri, kavgaya müdahale etti.

“CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”


Olaydan sonra yaralanan Salih Kotan’ın oğlu, hastaneye giderek darp raporu aldı. Baba Salih Kotan ile oğlu, Efeler Polis Karakolu’na giderek kendilerine saldıran Muhammet Gürsoy’dan şikayetçi oldu. Kızını öldüren caninin, psikopat biri olduğunu duruşma salonunda kendilerine saldırarak bir kez daha gösterdiğini dile getiren Kotan, “Kızımı gencecik yaşta hayattan kopardı. Yetmezmiş gibi duruşma salonunda bizi de öldürmeye kalktı. Can güvenliğimiz yok. Bu caninin yaşamaması lazım. İdam istiyoruz” dedi.