Karacasu’da geçen bahar aylarından duyurusu yapılan ve aldıkları girişimcilik eğitimlerinin ardından Karacasu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının destekleriyle Engelliler ve Eski Hükümlüleri Topluma Kazandırma uygulaması kapsamında proje hazırlayan 16 engelli ve eski hükümlüden 12’si kendi işlerini kurmak için hibe almaya hak kazandı. Diğer 4 projenin de yeniden düzenlenerek yeni başvuru yapılacağı belirtildi. Karacasu Kaymakamlık toplantı salonunda Kaymakam Ahmet Soley, İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, Nazilli İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, Karacasu Tarım ve Orman Müdürü Rahmi Şendalgıç, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Karacasu SYDV Müdürü Mustafa Geçmez ve hibe almaya hak kazanan 12 engelli ve eski hükümlünün katılımıyla sözleşme imzalama töreni düzenlendi. Bu proje ile Karacasu’ya 1 milyon Türk Lirası sokma hedefinin 600 bin liralık kısmını ilk adımda gerçekleştirdiklerini ifaden Kaymakam Ahmet Soley, devam edecek çalışmalarla 2019 yılında bu rakamın 2 milyon liraya bulacağı dile getirdi. Aydın İşkur Müdürü Rahmi Terzi ise Karacasu’daki Kaymakamlığın ve daire müdürlerinin birlik beraberlik içerisinde gösterdikleri özverinin bu projenin böyle büyük katılımla yapılmasında büyük rol oynadığı ifade etti.

PROJELERİN DEVAMI GELECEK


Kaymakam Ahmet Soley yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 6 ay önce bir savla ortaya çıkmıştık. İlçemizde muhtaç, engelli ve eski hükümlüleri iş sahibi yapacağız dedik. Baştan inanmayanlar oldu. Sadece bu yıl 30 engelli ve eski hükümlüye kendi işlerini kurmaları için yardımcı olacağız. Bunun ilk etabında 16 proje sunduk İŞKUR’a. Bu 16 projeden 12 proje onaylanarak bugün sözleşme aşamasına geldik. Bugün sözleşmeleri yapıp yolumuza devam ediyoruz. Projelere göre gereken hayvanlar alınacak, iş yeri kurulacak. En kısa sürede faaliyette bulunacağız. 6 Aralık’ta da sizleri Kuşadası’na götüreceğiz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk Hanımefendi’nin de katılmasını beklediğimiz toplantıda sizlere sembolik çeklerin verileceği tören düzenleyeceğiz. Şu an onaylanan 12 projemiz var. Bunlardan 1’i eski hükümlü, 11’i engelli. 8 projemiz küçükbaş, 3 projemiz büyükbaş hayvancılık, bir projemiz de internet cafe kurulması projeleri. Onaylanmayan 4 projemizde çalışma yapıp onları da yeniden sunacağız. Onlardan da umutluyum” dedi.

HEDEF 2 MİLYON TÜRK LİRASI


Önümüzdeki günlerde yeniden girişimcilik eğitim kursu açılacağını dile getiren Soley, “Ben öncelikle bizlere güvendiğiniz için sizlere, bu projemizde büyük katkı ve destekleri olan Sayın Valimize, İŞKUR İl Müdürümüz , Nazilli İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürümüz Yakup Ergenlik’e teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Müdürümüz Aşkın Güneş, Karacasu SYDV Müdürümüz Mustafa Geçmez, Tarım ve Orman Müdürümüz Rahmi Şendalgıç, Halk Eğitim Müdürümüz Nadir Kambak’ın bizlerden daha fazla emeği var. Büyük katkı ve destekleri oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu proje ile hedefimiz Karacasu’ya 1 milyon Türk Lirası sokmak demiştim. Bu 12 proje ile birlikte 600 bin lira ilçemize girdi. Bu sene içinde devam edecek projelerle bu 1 milyon hedefimiz 2 milyonu bulacak. Bir kere daha bizlere güvendiğiniz için teşekkür ediyorum. Sevinçliyim, mutluyum, sizlerin güveninizi boşa çıkartmadık. Artık sizlerden de işinize sahip olmanızı, çalışmanızı bekliyoruz” dedi.

KAYMAKAMLIĞA TEŞEKKÜR


İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, “Öncelikle hayırlı olsun. Kaymakam bey bizlere teşekkür etti ama bu işin mimarı kendisi. Gerçekten hiçbir ilçede görmediğimiz şekilde Karacasu Kaymakamımız sizlere ve projemize sahip çıktı. Biz sadece kendisine destek olduk. Bütün işi Sayın Kaymakamımız ve ekibi yaptılar. Hiçbir ilçede görmediğimiz birlikteliği burada gördük. Biz kendisine teşekkür ediyoruz. 12 kardeşimizi kendi işini kuracak. İnşallah 12 hanenin ışığını yakacağız. Devletimiz bu imkanları sizlere sağlıyor. Sizler de hiçbir kötü düşünceye kapılmadan layıkıyla bunun hakkını vermelisiniz, vereceğinize de inanıyorum. Bu verilen paralar vatandaşın vergileriyle geliyor. Bu paralara halel getirmeden, layıkıyla üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi.

“DEVLETİMİZ ÇOK GÜÇLÜ”


Üretmenin önemine dikkat çeken Terzi, “Elbette devletimiz engellilere destek oluyor ama sizin de üretmeniz önemli. Devletten belli bir maaş alıyordunuz, şimdi kendi işinizi kuracaksınız, Karacasu’nun ekonomisine katkı sağlayacaksınız. Çok şükür devletimizi zengin arkadaşlar. Bütçe sıkıntısı yok. Piyasada bazı kriz tellallığı yapanlar var. Devletimiz ne kadar proje geliyorsa reddetmeden kabul ediyor. Bu devletin gücü çok büyük. Öyle ufak tefek krizlerle şunlarla bunlarla veya bu tellalcıların ağızlarıyla bu devlete halel gelmez. Bundan müsterih olun. Etrafınızda proje hazırlamak isteyen engelli ve eski hükümlü varsa onları da Karacasu Kaymakamlığına ve Nazilli İşkur Hizmet merkezine davet ediyoruz. 6 Aralık’ta Kuşadasında bir program yapacağız. Kuşadası Hizmet Merkezinin de açılacağı etkinliğe Sayın Bakanımızı da davet ettik” ifadelerini kullandı.

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ KARACASU’DA


Yapılan çalışmalardaki faturaların kendilerine ne kadar çabuk ulaşırsa bununla ilgili ödemelerin o kadar hızlı olacağını ifade eden Nazilli İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, “Ayrıca bu ay içerisinde düzenleyeceğimiz girişimcilik eğitimimiz 27 Kasım- 30 Kasım tarihleri arasında Karacasu’da yapılacak. Belgesi olmayan arkadaşlara da belgelerini vererek proje hazırlamak isteyenler için 6 Aralık’a kadar bunları tamamlayacağız” dedi.