Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, ASKİ Genel Müdürlüğü'nün genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Efeler'deki Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu'nda yapılan ve MHP'li meclis üyelerinin katılmadığı toplantıyı, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu yönetti. Yoklamanın alınması ile başlayan toplantıda meclis üyeleri, ilk olarak ASKİ'nin 2020 yılı performans programını ele aldı. Programın kabul edilmesinin ardından, 2020 yılı su gelir ücret tarifesi görüşüldü. Söz alan AK Parti'li Meclis Üyesi Mehmet Güler, su ve atık ücretlerine yüzde 50 indirim yapılması için verdikleri önergeyi Çerçioğlu'nun dikkate almadığını belirterek, "Sayın Başkan, bugün su ve atık su ücretlerinde zam yapmama kararında olmanızı, önceki yıllarda su ücretlerinin yüksek olduğunun itirafı şeklinde algılıyoruz" dedi.

“EKONOMİK KRİZ VAR”


Güler'in sözlerini kesinlikle kabul etmediğini dile getiren Başkan Çerçioğlu da, "Fiyatlarımıza bakıldığı zaman yüksek değil. Birçok kalemde zam gelmiştir. Örneğin elektriğe bir yıl içinde yüzde 70 oranında zam yapılmıştır. Çok ciddi bir şekilde ekonomik kiriz var. Krizden vatandaşlarımız etkilendiği için zam yapmama kararı aldık" diye konuştu. Daha sonra oylamaya sunulan tarife kabul edildi. Alınan karara göre su ve atık su ücretlerine zam yapılmadı.
Toplantının devamında ise ASKİ’nin 2020 yılı bütçesi üzerinde duruldu. 35 milyon TL iç borçlanma yapılarak, gelirin gidere denk olarak hazırladığı 415 milyon liralık bütçe oy birliğiyle karara bağlandı. Başkan Çerçioğlu’nun bütçenin hayırlı olmasını dilemesi ile toplantı sona erdi.