Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ve VFS Global Türkiye Genel Müdürü Sertan Arslantürk, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede AYTO binasında VFS Global Vize Ofisi’nin açılması için işbirliğine varıldı.

DENİZLİ DE FAYDALANACAK


VFS Global Vize Ofisi’nin bölgede yaşayan herkes için kolaylık sağlayacağını belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Üyelerimizden gelen talep üzerine Oda binamızda vize ofisinin açılması için girişimlerde bulunduk. Bu girişimlerimiz sonucunda kısa süre içerisinde AYTO binasında vize ofisi açılacak. Hem üyelerimiz hem de başta Denizli olmak üzere çevrede yaşayan herkes için büyük kolaylık sağlanacak. Önceden üyelerimiz vize işlemleri için İzmir’e gidiyordu. Oda binamızda açılacak vize ofisiyle vize işlemlerinde gecikmelerin önüne geçilmiş olacak” dedi. Ülken, Yunanistan Konsolosluğundan alınacak vizenin diğer schengen ülkelerinde geçerli olacağını söyledi.

“İŞBİRLİĞİNDEN MUTLUYUM”


AYTO ile işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, “Aydın’ın Yunanistan ile ilişkilerini sürekli olarak üst dereceye yükseltme amacı güden çok iyi bir işbirliğine sahibiz. Aydın, kaliteli tarımsal ürünleri ve önemli turizm altyapısı ile Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden birisidir. Aydın ve çevre bölgesinden binlerce vatandaşın İzmir Yunanistan Başkonsolosluğundan temin ettikleri vize ile ticaret ve turizm için Atina, Selanik ve adaları ziyaret etmesinden dolayı mutluyum. İşbirliği yoluyla onları birbirine bağlayan özellikleri keşfeden iki halkın yararı için her yıl daha yüksek hedefler koyuyoruz” diye konuştu.