Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı için Kuşadası’na gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, toplantı öncesinde esnafla buluştu. Dükkanlarında ziyaret ettiği esnaflardan sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Çerçioğlu, suya zam yapmayacaklarının da müjdesini verdi. Elektrik, mazot ve doğal gaz fiyatları ile su ücretini karşılaştıran Başkan Çerçioğlu, “Su paraları çok ucuz” dedi. Çerçioğlu, elektriğe yüzde 100 zam geldiğine de dikkat çekti.

“HER ŞEYE ZAM GELİYOR”


Suya zam yapmayacaklarını açıklayan Çerçioğlu, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nin alacağı karara bir şey diyemem ama biz suya zam yapmayacağız. Her şeye zam geliyor, bu yüzden biz su paralarında zam yapmamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLER”


Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminde yer alan Konaklama Vergisi’ne de değinen Çerçioğlu, bu verginin hayata geçmesinin turizm sektörünü olumsuz etkileyeceğini savundu.
Geçen dönem turizm sezonunun kötü olduğunu belirten Başkan Çerçioğlu, vergilerin ise rekabet kültürünü zayıflattığına işaret etti. Vatandaşların tatil yapamadıklarını belirten Çerçioğlu, “Vatandaşımız gelsin 3-5 gün tatil yapsın zaten 365 gün çalışıyor. İntiharları görüyorsunuz, vatandaşımızın dinlenmeye ihtiyacı var” dedi.