Didim Ticaret Odası heyeti, ziyaretler kapsamında İlk olarak AK Parti Milletvekilleri Mustafa Savaş, Rıza Posacı ve Bekir Kuvvet Erim ile görüşme gerçekleştirdi. Akabinde CHP Milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül ziyaret edildi. Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Başkan Yardımcıları Hikmet Atilla ve Ebubekir Apaydın ile Yönetim Kurulu Üyeleri İsmet Kartal ve Burhan Teke öncelikle vekillere yoğun bütçe görüşmelerine rağmen kendilerine vakit ayırdıkları için teşekkür etti. Milletvekilleri de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Hilmi Erbaş vekillere Didim Ticaret Odası tarafından hazırlanan raporu sundu.

“HASTANE TEMELİNİN 2020’DE ATILMASI BEKLENİYOR”

Didim'in en büyük eksikliğinin mevcut Didim Devlet Hastanesi’nin yetersizliği olduğunu ifade eden Ticaret Odası Yönetimi, kış aylarında bile yetersiz olan hastanenin yaz sezonunda personelin büyük özveri ve gayretine rağmen sağlıklı hizmet veremediğini ifade etti. Türkiye'de nüfusu en hızlı artan yerleşim birimi olan Didim’e en az 150 yataklı yeni bir hastane kazandırılmasını istedi. 75 yatak olarak projelendirilen hastanenin daha tamamlanmadan Didim’deki nüfus artışına oranla hizmette yetersiz kalacağını sözlerine ekledi. AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Didim’de en önemli ihtiyaçların hastane ve doğalgaz olduğunu bildiklerini ve bu konuda Sağlık Bakanı ve BOTAŞ ile görüştüklerini söyledi. 2020 yılında yeni hastanenin temelinin atılacağı müjdelenirken, AK Parti Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı da bütçe görüşmelerinde Sağlık Bakanlığından Didim Devlet Hastanesi ve Aydın Şehir Hastanesi yapımı için söz aldıklarını vurguladı.

“TARIMSAL OSB ELE ALINDI”

Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş Didim'e yapılması düşünülen balıkçılık ihtisas organize sanayi bölgesi ve buna bağlı olarak balık çiftliklerinde kapasite artışının Didim'e vereceği zararlar hakkında da örnekler vererek milletvekillerine konuyu arz etti. Erbaş, mevcut balık çiftliklerinin ilçenin kuzeybatısında bulunduğunu ve kirletici unsurların ilçeyi etkilediğini belirtti. İlçede dalış eğitimi veren üyelerinin ve denizcilerin deniz suyundaki kirlenme hakkında gözlemlerini kendilerine ilettiğini ifade edildiğini belirten Erbaş, mevzuat açısından Ticaret Odası’nın balıkçılık ihtisas organize sanayi bölgesi içerisinde yer alması gerektiği ama mevcut yönetim ve meclisin bu yatırıma sıcak bakmadığını, Ticaret Odasının bu işin içerisinde olmayacağını vurguladı. Konu hakkında bilimsel bir çalışmanın yapıldığını, tamamlanmasının akabinde bakanlar ve milletvekilleri ile paylaşılacağını belirtti. AK Parti milletvekilleri ise konuyu bütüncül olarak reddetmeden bilimsel araştırmalar ile fayda ve zararlarının ortaya konması gerektiğini ifade ederek ortak akıl, bilimsel raporlar, ülke ve il menfaati neyse ona göre karar verilmesi gerektiğini belirtiler.

CHP’Lİ VEKİLLER KONUYU YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Görüşmede Didim kıyılarında kirletici bir diğer unsur olarak da Menderes Nehri’nin ıslahı ve düzenlenmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Kanalizasyon ve sanayi atıklarının arıtılmaksızın nehre bırakılmasının tarım arazilerini, çevreyi ve Didim kıyılarını tehdit ettiği tespitinde bulundular. CHP milletvekilleri konuyu yakından takip ettiklerini ve il genelinde çevreye zarar verecek olan tüm konularda duyarlılık gösterdiklerini ifade etti. Raporda dile getirilen bir diğer madde olan Altınkum vakıflar arazisinin kamu yararı gözetilerek halkın kullanımına açılması talebi de iletildi. Bu konuda milletvekillerinden destek istendi. Ticaret Odası Yönetimi milletvekillerini bütçe görüşmelerinden sonra Didim’e beklediklerini ve onları misafir etmekten onur duyacaklarını ifade etti. Heyet, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek olan 8. Didim Turizm Çalıştayı’na, tarihi belli olduğunda kendilerini davet edeceklerini söyledi. Ekim ayında yapılması planlanan çalıştaya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u davet ettiklerini, Bakan Ersoy’un, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Didim hakkında hazırladığı projenin tamamlanmasından sonra çalıştayın gerçekleşmesini talep etmesi üzerine ertelediklerini hatırlattı. Milletvekilleri Turizm Çalıştayı’na katılmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi. Oda yönetimi gayrimenkul alım satımlarında yeni düzenleme ile alınacak olan ekspertiz değerleme ücretinin de emlak ve inşaat sektörünü ve hatta tüm vatandaşları etkileyen ilave bir maliyet çıkardığını söyleyerek bu konuda da milletvekillerinden destek istedi. Çıkacak düzenlemenin sektörün tüm sorunlarını ele alarak titizlikle hazırlanması gerektiğini, konunun tüm vatandaşları yakından ilgilendirdiğini ve derinden etkileyeceğini vurguladı.

DİDİM’İN ANA GİRİŞLERİNİN YAPILMASI GÖRÜŞÜLDÜ

Ticaret Odası yönetimi ilçeye doğu yönünden giriş sağlayan bölünmüş yolun yapılması ve batı yönünden giriş sağlayan eski yolun da yenilenmek ve genişletilmek üzere ihale edilmesi ile ulaşım sorununun giderildiğini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti. Bu konuda ilave bir talep olarak Didim’i Akbük Kazıklı Gürçamlar güzergahından Bodrum Havalimanına bağlayan köy yolu statüsündeki yolun turizm yolu ilan edilmesi ve düzenlenmesi durumunda havaalanına ulaşımın kısalacağı ve bu durumun Didim turizmine olumlu yansıyacağı vurgulandı. Bu yatırımın gerçekleşmesi için milletvekillerinden destek istendi.

FEN LİSESİNE YURT TAAHHÜDÜ

İlçeye fen lisesi kazandırılması konusunda talepleri olduğunu söyleyen Ticaret Odası Yönetimi bu konuda bir yurt inşa etmek konusunda taahhütleri bulunduğunu hatırlattı. AK Parti Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Ticaret Odasının hazırladığı raporda belirtilen tespitlerin ve talep edilen hususların ayağı yere basan önemli talepler olduğunu belirterek bu konuda ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını söyledi. CHP Milletvekili Hüseyin Yıldız, Altınkum vakıflar arazisinin belediyeye kamu amacı kullanım şartıyla cüzi bir kira ile devredilebileceğini ve belediyenin orada oluşturacağı donatılarla Altınkum’daki yoğunluğa çözümler geliştireceğini söyledi. Alana bir açık hava müzesi kazandırılması durumunda Apollon Tapınağı’na gelen turistin Altınkum’u da ziyaret edeceğini ve bunun bölgeye ekonomik bir değer katacağını ifade etti.
CHP Milletvekili Bülent Tezcan, Ticaret Odasına girişimleri için teşekkür ederek Bakanlıklarda yapacakları görüşmelerden elde edecekleri sonuçları kendileri ile paylaşmalarını, son durum hakkında haberdar etmelerini rica etti. Tezcan, tıkanan noktalarda kendilerinin devreye girerek çözüme katkı sunacaklarını söyledi. CHP milletvekilleri raporlaştırılan konuları birçok kez dile getirdiklerini, konuların sonuca ulaşması için gayret göstereceklerini ifade etti. Vekiller daha sık bir araya gelmek gerektiğini belirterek, Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyelerine ziyaretleri için teşekkür etti. En kısa sürede Didim'de kendilerini ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.