NTO toplantı salonunda, müteahhitlik kanunundaki değişiklik nedeniyle, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü uzmanları, ‘Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Yönetmeliği’ hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 2 Aralık 2019 tarihinde yürürlüğe girecek değişikliklerin anlatıldığı toplantıya Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, NTO 10’uncu İnşaatçılar Grup Komitesi Başkanı Güler Kurudere Akbaş, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Uzmanı İnşaat Mühendisi Nejdet Ocak, müteahhitler, mimarlar ile yapı sektöründe faaliyet gösteren NTO üyeleri katıldı.

“ÇOK VERİMLİ GEÇTİ”

Uygulamaya 2 Aralık’ta girecek olacak müteahhitlik yasası ile ilgili bilgilendirmeler yapıldığını ifade eden NTO 10’ncu İnşaatçılar Grup Komitesi Başkanı Güler Kurudere Akbaş, “Aydın Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğünden gelen uzmanlar tarafından bilgilendirildik. Takılmış oldukları konuları soru cevap kısmında sordular. Çok verimli bir toplantı oldu. Müteahhitlerimizin daha güvenli, daha güzel bir gelecek için, daha güvenilir projeler yapabilmeleri için bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Nazilli’de bu yasa devreye girince daha güvenilir, daha güzel projeler ortaya konacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“HERKES MÜTEAHHİT OLAMAYACAK”

Güzel ve verimli bir toplantı olduğunu söyleyen Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Uzmanı İnşaat Mühendisi Nejdet Ocak, “Yapı müteahhitlerine yönetmelik çıktı. Bununla alakalı il müteahhitlik komisyonunda üyeyim. Bununla alakalı bir toplantı yaptık. Gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Yönetmelik yeni, akıllara takılan bütün soruları yanıtladık. Bu yönetmelikle kalite arttırılacak. Herkes müteahhit olmayacak” dedi.