Kültür Merkezindeki programa Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, Emniyet Amir Vekili Davut Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, İlçe Müftü Vekili Mehmet Karatuğ, Karacasu SYDV Müdürü Mustafa Geçmez, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen, daire amirleri, müftülük personelleri ve ilçe halkı katıldı. Saygı duruşunun yapılıp İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ataeymir Cami Müezzin Kayyımı Halil Kadir Avlamaz Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Karacasu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Aydın Eren Sarıdayı’nın 40 yaş şiirini okumasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanmış kısa videolar gösterildi. Karacasu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri yaptıkları ebrularla da etkinliğe renk kattı.

“İSTİŞARENİN ÖNEMİNİ ANLATTI”

“Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans için sahneye gelen İlçe Müftü Vekili Mehmet Karatuğ örnek aile yaşamı için Hz. Muhammed’in hayatından örnekler verdi. Ailenin toplumun mihenk taşı olduğunu ifade eden Karatuğ, teknolojinin aile hayatını bozmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade etti. İstişare etmenin aile için önemine vurgu yapan Karatuğ, “Eşimizi, aşımızı ve işimizi sevmek zorundayız. Yetinmek zorundayız. Daha güzeli için elbette çaba sarf ederiz. Ama kazancımıza göre ayağımızı yorganımıza göre uzatmak durumundayız. Mükemmel olmadığımız gibi eşimizin de çocuklarımızın da mükemmel olmasını bekleyemeyiz. Bir deyişte dediği geçtiği gibi, 'Yüzde ısrar etme doksan da olur, insan dediğinde noksan da olur, noksansız dost arayan dosttan da olur, yalnız ben varım deme yoksan da olur.' Dolayısıyla ben merkezli olmamak lazım. Müslüman sadece kendisi için yaşamaz. Vatanı, milleti, kutsal değerleri için yaşar, çocuklarının, ailesinin mutluluğu için yaşar. Çocuklarının, ailesinin terbiyesi için yaşar” dedi.

“KADIN-ERKEK EŞİT DEĞİLDİR”

Kadın-erkek eşitliği konusuna da değinen Karatuğ, “Ayeti kerime de bir nefisten yarattık buyuruyor kadını erkeği Cenabı Allah. Bazı inançlarda kadına değer verilmemiş. Ama İslam kadına layık olduğu değeri verir. Bunun uygulamasını biz Resulullah efendimizde ve onu takip eden selefi salihin zümresinde görmekteyiz. Daha sonra günümüzde İslam aleminde ve ülkemizde yeterli değer veriliyor mu? Verilmiyor. Bir bozulma söz konusu demek ki. İslam’a göre kadınla erkek eşit değil, eştir. Bir ayakkabı düşünün, sağ ayakkabı var sol ayakkabı var. Biri olmazsa diğerinin bir anlamı olmaz. Erkeklerin yaptığı her işi kadınlara yaptırmak doğru mudur? Kadınların yaptığı her işi erkekler yapabilir mi? Duygu, mantık, güç, zarafet farklıdır. İslam dini onlara layık oldukları eğitmenlik, sağlık gibi işleri yapmalarını zaten salık veriyor” dedi.

“ERKEK-KADIN ARASINDA ÜSTÜNLÜK YOKTUR”

Herkesin üzerine düşeni gücü ölçüsünde yaptığında yuvaların huzurlu olacağını belirten Karatuğ, “Ben şunu yapacağım, ben bunu yapacağım, sen şunu yaparsan ben de bunu yaparım gibi zıtlaşmalarla, feminizm esintilerinin getirdiği eşitlik teraneleriyle mutlu olunacağını zannetmiyorum. İnsan biyolojik, psikolojik, fizyolojik yönden gelişimini ahlak ve terbiye eğitimini aileden alır. Ailede alınamayan bu eğitim okulda da verilemez. Erkek ve kadın arasında üstünlük yoktur. Bunlar bizim irademiz dışındadır. Erkeklerin üstün olduğu bazı zamanlarda kabul edilegelmiştir. Bu doğru değildir. Allah katında geçerli olan onun kurallarına uygun yaşamaktır” dedi. Program Karatuğ'un konuşmasında aile hayatının huzurlu ve mutlu olması için verdiği örneklerle birlikte sona erdi.