AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, Dünya İyilik Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. İnsanoğlunun tarih sahnesinde var olduğundan beri iyilik ve kötülüğün daima bir mücadele içinde olduğunu kaydeden Gülaştı, yeryüzünün kaostan düzene, çatışmadan sükuna ancak merhamet sayesinde kavuşabileceğini ifade etti.
İyilerin tarihe adlarını altın harflerle yazdırdıklarını, kötülerden geriye ise hiçbir değeri olmayan kötülüğün kaldığını belirten Gülaştı, “İyilik dediğimiz şey aslında insanoğlunun yaşamında kendini gerçekleştirmesinin en mükemmel yoludur. Bizler de hayatımızda, kötülüklerin ve zalimlerin karşısında dimdik durarak üstat Sezai Karakoç’un da dediği gibi ‘Bu dünyada olup bitenin olup bitmemiş olması için ne yapıyorsun’ sorusunu kendimize cesurca sorabilmeliyiz. Çünkü zalimleri güçlendiren tek şey iyilerin susmasıdır" şeklinde konuştu.

“SOSYAL DEVLET YAKLAŞIMI YAŞATILMALI”


Birbirinden bir tebessümü, hal hatır sormayı bile esirgeyen bir topluma dönüştüklerini savunan Gülaştı, bunun nedenleri üzerinde uzun uzun düşünülmesi gerektiğini dile getirdi. “Sosyal devlet yaklaşımını daima yaşatmalı, sosyal sorumluluk projelerini desteklemeli, STK ve dernekleri aktif bir şekilde çalışmaya insanlara hizmet etmeye yönlendirmeliyiz” diyen Gülaştı, iyiliğin hiçbir karşılık beklemeden yürekten kopup geldiğini ifade etti.