Yaykın Mahallesinde başlayan gemlik zeytin hasadı için çevre il, ilçe ve köylerden her sabah 05.30 itibariyle gelmeye başlayan işçiler köyde önemli bir hareketlilik oluşturuyor. Bu hareketliliği yerinde görmek, çevreden ve Karacasu’dan gelen işçileri karşılayıp onlara kolaylıklar dilemek için Yaykın’a giden başkanlar işçilere kahvaltılık ikram etti. Üreticilere bereketli bir sezon dileyen Başkanlar, araziye gidip işçilerle zeytin topladı.

İŞÇİLERİ KARŞILADILAR

İşçileri köy meydanında karşılayan Zeki İnal, “Şu an zeytin hasat dönemi olduğu için Yaykın’daki vatandaşlarımızı ziyarete geldik. Sabah işçi dağılımına şahit olduk. Küçük ikramlarda bulunduk. Gelen işçiler Yaykın’ın halkından memnun. Yaykın’dan Bozdoğan’dan, Tavas’tan, Kale’den işçiler geldiğini öğrendik. Bu da Yaykın’daki zeytin üretiminin gayet iyi olduğunu gösteriyor. Yaykın, Aydın’da zeytin ve incirde söz sahibi” dedi.

“YAYKIN BEREKETLİ TOPRAKLARIMIZDAN”

Oda Başkanı İsa Sevinç, “Sözlerime başlamadan önce Ses Gazetesine teşekkür etmek istiyorum. Biz neredeysek onlar bizim takipçimiz. Ses’imizi bir nebze yetkili makamlara duyurmakta yardımcı oluyorlar. Yaykın’a Sayın Belediye Başkanımızla beraber ziyarete geldik. Hem üreticilerimiz, hem işçilerimizle hasbihal etmek, hem de Tavas, Kale, Bozdoğan ve Karacasu’dan gelen işçilerimizin entegresini görmek için geldik. Hem işçi dağıtımını gördük. Yaykın bereketli topraklarımızdan. Buranın insanı zeki ve çalışkan. Yaykın’da yetişen zeytin ve incir Aydın’da söz sahibi olmaya başladı” şeklinde konuştu.