Vatandaşlardan gelen yoğun düğün salonu talebine Koçarlı Belediyesi, duyarsız kalmadı. YİKOB ile işbirliği yapan belediye, Gündoğan Mahallesi'nde yer alan Ragıp As Parkı'nda 800 kişilik kıl çadırı düğün salonunu hizmete açtı. Kullanılmaya başlanan salon, vatandaşların beğenisini topladı.

15 GÜNDE DÜĞÜN SALONU


Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, ilçesine hızlı bir şekilde düğün salonu kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Koçarlı’da bir düğün salonu sorunu vardı. Havaların soğumaya, yağmurların da gelmeye başlamasından dolayı düğün yapacak vatandaşlarımız panik halindeydi. Vatandaşlarımız, bizden salon talebinde bulundu. Biz de en hızlı şekilde düğün salonunu nasıl yapabiliriz diye düşündük. Zaten aklımızda kıl çadırı vardı. Sonuç itibariyle ilçemize 15 gün içerisinde kıl çadırı düğün salonu kazandırdık. Salonumuz, masa düzeni ile 500 kişiye, sandalye düzeni ile 800 kişiye hizmet vermeye başladı" dedi.

3 SALON DAHA YAPILACAK


Kıl çadırının Yörük kültürünün simgelerinden birisi olduğunun altını çizen Kaplan, kıl çadırı düğün salonunun özelliğinin yazın serin, kışın da sıcak olması olduğunu ifade etti. YİKOB ile işbirliği içerisinde Kızılcabölük, Mersinbelen ve Esentepe mahallelerine de birer kıl çadırı düğün salonu yapacaklarını kaydeden Kaplan, "Kızılcabölük, Mersinbelen ve Esentepe ilçemizin en büyük mahallerinden. Bu mahallelerimizin nüfusu eksilmiyor, sürekli artıyor. Önümüzdeki 2-3 ay içerisinde bu mahallelerimize de ortalama 500 kişilik birer kıl çadırı düğün salonu yapmayı planladık" diye konuştu.