Aydın'ın en eski mahallelerinden olan Zafer Mahallesi'ndeki Aytepe Parkı'nın içerisine mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda yaklaşık 15 yıl önce düğün salonu binası yapıldı. Uzun yıllar düğün salonu olarak vatandaşlara hizmet veren bina, işletmecinin kira sözleşmesinin bitmesinin ardından 3 yıldır atıl halde bulunuyor.

ALKOL ŞİŞESİNDEN GEÇİLMİYOR

Duvarları çirkin yazılarla dolu olan, kapı ve pencereleri kırılan eski düğün salonunun bahçesi de alkol şişelerinden geçilmiyor. Tinerci ve alkol bağımlılarının mesken tuttuğu atıl bina, mahalle sakinlerinin korkulu rüyası oldu. Geçtiğimiz günlerde kimliği belirsiz kişiler tarafından bina içerisindeki mutfak mobilyaları ateşe verilirken yangın mahallede büyük paniğe ve korkuya neden olmuştu. Mahalle sakinleri, binanın tadilattan geçilip yeniden hizmete açılarak milli servetin çürümesinin önüne geçilmesini istiyor.

MAHALLELİ KORKU YAŞIYOR

Zafer Mahallesi Muhtarı Mustafa Saraç, belediyeye defalarca dilekçe yazdıklarını ancak parktaki eski düğün salonuyla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını belirterek, "Mahallemizin en güzel yerinde bulunan Aytepe Düğün Salonu, 3 yıldır atıl durumda. 40 metrekarelik bina kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi. Kapısı, penceresi sökülerek çalındı. Şu an burası madde bağımlılarının mekanı haline geldi. Burada neredeyse her gün bir asayiş olayı yaşanıyor. Mahalle sakinlerimiz, bu olaylardan rahatsız olduklarını muhtarlığımıza iletiyor. Ben de düğün salonunun tadilattan geçirilip hizmete açılması için müracaatlarda bulundum ancak burada üç yıldır hiçbir çalışma yapılmıyor. Milli servetimiz gözümüzün önünde çürüyor" dedi.