Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Başkan yardımcıları Hikmet Atilla ve Ebubekir Apaydın, Yönetim Kurulu üyeleri İsmet Kartal ve Burhan Teke’den oluşan heyet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Ticaret Odası Yönetimini misafir eden Hisarcıklıoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Didim Ticaret Odası Yönetimi, ilçe ticareti ve turizm sezonu hakkında bilgilendirdikleri Hisarcıklıoğlu’nu önümüzdeki dönemde gerçekleştirecekleri Turizm Çalıştayı’na davet etti. Erbaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılacağı çalıştayın, ilçe adına önemli fırsatların müjdecisi olacağını ifade etti. Hisarcıklıoğlu da memnuniyetle Didim'i ziyaret edeceğini dile getirdi.

“YENİ TAHSİSLER İNŞAATA BAŞLAYACAK”


Didim'in turizmde önemli bir potansiyel içerdiğini belirten Başkan Erbaş, Bakanlığın tahsis ettiği üç alanda iki yatırımcının yakın zamanda inşaata başlayacağını ve yeni alanların da tahsise açılacağını kaydetti. Tarımda da turizmdeki gibi bir gelişim görüldüğünü, sayıca artan ve gelişen zeytin varlığının önemli bir ekonomik değere ulaştığını vurgulayan Erbaş, inşaat sektöründe ise tüm Türkiye’de olduğu gibi daralma olduğunu aktardı. Turizm sektörünün bu yıl turist sayısı olarak büyüdüğünü ama aynı başarının turist başına harcamada elde edilemediğini belirten Erbaş, konaklama vergisinin turizm sektörüne artı bir yük getireceğini sözlerine ekledi.

“TOBB BAŞKANINA RAPOR SUNULDU”


Ticaret Odası Yönetimi, Hisarcıklıoğlu'na Odanın tespitlerini ve taleplerini içeren bir rapor sundu. Didim'e bir meslek lisesi kazandırmak arzusunda olduklarını belirten Oda Yönetimi, Birliğin 81 ilde 81 okul projesi kapsamında okul yapımına önayak olmasını talep etti. Hisarcıklıoğlu da 81 ilde 81 okul projesi kapsamında protokolü yapılan ve tamamlanması gereken 17 okulun teslim edilmesinden sonra ilçelerde de okul yapmayı planladıklarını belirterek projenin tamamlanması akabinde talebi değerlendireceklerini ifade etti.

“EK MALİYETLER SATIŞLARI ETKİLEDİ”


Didim Ticaret Odası Yönetimi, işyerlerine uygulanan kredi kartı faiz oranlarında yapılan düzenlemeden sonra bankaların artı taksit uygulamasında ek maliyetler çıkardığını ve bu durumun satışları etkilediğini dile getirdi, bu konuda sıkıntıların giderilmesi için TOBB'un desteğini istedi. Hisarcıklıoğlu düzenlemede yaşanan diğer eksikliklerle birlikte bu konuyu da gündeme getireceklerini belirtti. Birçok girişimcinin benzer işi yapan işyerleri ile aynı lokasyonda yatırım yapmasının yatırımcının kendine ve diğer işyerlerine zarar verdiğini belirten Ticaret Odası Yönetimi, aynı faaliyet kolundaki işyerleri arasında mesafe şartı aranması noktasında gerekli girişimleri yapmak üzere TOBB'un desteğini talep etti. Bakan Hisarcıklıoğlu bunun zor bir konu olduğunu fakat gerçekleşmesi durumunda da kaynak israfını önleyeceğini ifade etti. Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla, Hisarcıklıoğlu'na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin turizm sektörüne katkısı için teşekkür etti. Birliğin tüm turizm oluşumlarının çatısı olduğunu vurgulayarak turizm sektörünün bir araya geldiği organizasyonlarda birliğin bu gücünü hissetmek istediklerini belirterek kendisini Berlin Turizm Fuarı’na davet etti.

DENİZ TAŞIMACILIĞI ŞİRKETİ İÇİN İZİN DESTEĞİ


Didim Ticaret Odası Yönetimi, Yunan Adaları Kos ve Leros'a deniz taşımacılığı yapacak bir şirket kuruluşuna öncülük yapmak istediklerini belirterek, şirket ana sözleşmesinin düzenlenmesi ve İç Ticaret Genel Müdürlüğünden izin alınması süreçlerinde Birliğin desteklerini istedi. Hisarcıklıoğlu da yapılan bu girişimden dolayı Odayı tebrik ederek yardımcı olacaklarını belirtti.
Ticaret Odası Yönetimi ziyaret sonunda Hisarcıklıoğlu'na yöresel ürünlerden oluşan hediyelerini takdim etti