Didim Belediyesi Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Toplantıya CHP’li Cengiz Kızıldağ mazeretli olarak katılmadı. Meclis toplantısını CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı ve MHP Didim İlçe Başkanı Fikret Alkaya da takip etti.

“KURTULUŞ CADDESİ PROJESİNE ONAY”


Gündemin ilk maddesinde Yeni Mahalle Kurtuluş Caddesinin sağlıklaştırma projesi durumu görüşüldü. Caddede hazırlanan projeyle ilgili meclise bilgiler verildi. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise binalara yapılacak cam giydirme konusu komisyon raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

“ECEVİT’İN ADI PARKA VERİLECEK”


Gündemin üçüncü maddesinde ise Mersindere Mahallesi Erguvan caddesi üzerinde yapılan parka eski Başbakanlardan ve DSP’nin Genel Başkanlarında Bülent Ecevit’in adının verilmesi konusu komisyonda kabul edilirken, komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise Didim Yozgatlılar Derneğince ilçedeki bir parka Çanakkale Şehidi Kınalı Hasan’ın adının verilmesi konusu komisyonda kabul edilirken, komisyon raporu oy birliğiyle karara bağlandı.
Gündemin beşinci maddesinde ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili şartlı bağış konusunda meclise bilgi verildi. Madde AK Parti Grubu’nun hayır oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin altıncı ve yedinci maddelerinde ise evsel atık ücretlerinin tarife ve ödeme vadeleri belirlendi. Buna göre evsel atıkların Mayıs ve Kasım aylarında ödenmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi.

“İYİ PARTİLİLER TÜRKEŞ’TEN YANA TAVIR ALDI”


Gündemin sekizinci maddesinde ise MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in adının bulvar ya da caddeye verilmesi konusu hakkında komisyon raporu okundu. Komisyonda Türkeş’in adının verilmesi konusu reddedilirken, komisyon raporu oylamasında ise AK Parti ve MHP’nin yer aldığı Cumhur İttifakı’na İYİ Partili Didim Belediye meclis üyeleri Vefa Berk Tezsezener ile Tahsin Kurt da evet oyu verdi. Buna rağmen madde CHP Grubu’nun oylarıyla oy çokluğuyla reddedildi.