Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganıyla hazırlanan ve 81 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen kampanyayla tüm Türkiye’de 11 milyon fidan toprakla buluştu. Okulların da destek verdiği kampanya kapsamında Nazilli’nin Beğerli Mahallesi’nde düzenlenen törenle de 4 bin 500 fidan dikildi. Beğerli’deki törene Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Nazilli Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, Nazilli Jandarma Komutanı Binbaşı Haktan Öztürk, daire müdürüleri, kurum amirleri, meslek odalarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

NAZİLLİ’YE TOPLAM 8 BİN FİDAN DİKİLDİ


Törende Nazilli Orman İşletme Müdürü Türkay Karaçay kampanyayla ilgili bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde 11 milyon fidanın toprakla buluşması ve yarına nefes olması amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü olarak dört farklı noktada toplam 8 bin fidan diktiklerini belirterek törenin yapıldığı Beğerli’de ise 4 bin 500 fidan dikileceğini ifade etti. Karaçay, konuşmasını kampanyaya katkı sağlayan herkese teşekkür ederek tamamladı. Karaçay’ın konuşmasının ardından başta protokol üyeleri olmak üzere etkinliğe katılan herkes çukurları hazırlanmış fidanları dikerek cansuyunu verdi.

DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK VERDİ


Fidan dikiminin ardından protokol üyeleri etkinlikle ilgili görüşlerini basın mensuplarıyla paylaştı. Kaymakam Arısoy kampanyaya katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederken Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da orman varlığının önemine dikkat çekti. Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş ise denetimli serbestlikten yararlanan ve açık cezaevinde kalan hükümlülerin de etkinlik kapsamında fidan diktiğini belirterek, “Öğleden sonra da Adliye binasının önünde fidan dağıtımı yapacağız. Modern ceza infaz anlayışı insanların ömürlerini dört duvar arasında çürütmekten ziyade kamuya yararlı işlerde çalıştırılmalarını hedefliyor” ifadelerini kullandı. Etkinlik Nazilli Müftüsü Harun Yılmaz tarafından okunan dua ile son buldu.