Fidan dikim etkinliğine Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, İlçe Jandarma Komutanı Arifcan Azizo, Orman İşletme Şefi Mustafa Kurşunoğlu, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Cumhuriyet Ortaokulu’nda düzenlenen programda konuşan Orman İşletme Şefi Kurşunoğlu, doğaya dikilen her bir ağacın önemine değinerek proje hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

“AĞAÇ ALTIN DEĞERİNDEDİR”


Koçarlı Belediye Başkanı Kaplan ise, “Ben bugün burada bir Belediye Başkanı olarak değil, Ziraat Mühendisi olarak konuşuyorum. Her bir ağaç bana göre altın değerindedir. Korunmalıdır ve sahip çıkılmalıdır. Biz Koçarlı ilçesi olarak zaten doğamıza ve ağaçlarımıza gereken önemi veren bir ilçeyiz. Bu anlamlı günün hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Orman ve yeşil bir doğanın geleceğe bırakılacak en büyük miras olduğunu belirten Koçarlı Kaymakamı Çelik, “Bir ağacın olgunlaşması uzun yıllar sürüyor. Çevreye ve insana faydaları saymakla bitmeyen ağaçlarımız öğrencilerimizin geleceğe bıraktığı bir miras olacaktır” dedi.
“Geleceğe bırakılan en nadide miras yemyeşil bir doğadır” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte protokol üyeleri ve öğrenciler, binlerce fidanı toprakla buluşturdu.