Didim’de düzenlenen “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında iki ayrı noktada 5 bin fidan toprakla buluşturuldu. Didim Polis Moral Eğitim Merkezi ile Akbük yolu üzerinde gerçekleşen fidan dikim etkinliğine Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Mülki amirler, daire müdürleri, oda başkanları, siyasi parti ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, gaziler ile öğrenciler katıldı.

“5 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIZ”


Fidan dikimi etkinliğinde basına değerlendirme yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz, “Sayın cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde yayınladığı genelge ile bu tarih Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutlanacak. Ülkemizin 2023 noktasında 11 milyon fidan toprakla buluşturulacak. Biz de Didim’de Polis Moral Eğitim Merkezi ile Akbük yolu üzerinde belirlenen noktada 5 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Orman İşletme Müdürlüğümüz de bize 5 bin fidan gönderdi. Bunların arasında kara selvi, limon, dut ve fıstık çamlarını toprakla buluşturacağız. Orman İşletme Müdürlüğü, Didim Belediyesi ile 2 özel kurum bize bu konuda yardımcı oldu. Burada öğrencilerimizle birlikte bunları dikeceğiz. Ekolojik zenginliği koruma amaçlı olarak biz de buna katkı sunacağız. Didim yaşamak ve yaşlanmak için güzel bir yer; biz de ağaçlandırma günlerinde ağaçlarımızı dikerek Didim’i bu konuda zengin bir yer haline getireceğiz” dedi.
Konuşmanın ardından ilçe protokolü ile davetliler ve öğrenciler fidan dikimi gerçekleştirerek hatıra fotoğrafları çektirdi.