Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün koordine ettiği "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Efeler ilçesi Osman Yozgatlı Mahallesi’nde saat 11.11'de fidan dikim etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz ve Rıza Posacı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin ile daire müdürleri, parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

AYDIN’IN YÜZDE 40’I YEŞİL ALAN

Etkinlikle ilgili bilgi veren Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Osman Öner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde 81 ilde saat 11.11’de 2023 lokasyonda 11 milyon fidanın toprakla buluştuğunu, Aydın’ın 17 ilçesinde ise 34 lokasyonda 100 bin fidanın dikildiğini söyledi. AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Aydın’da yeşil alanların her geçen gün arttığını belirterek, “Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi için 81 ilde fidan dikiliyor. Ülkemizde Milli Ağaçlandırma Günü ilan edildi ve bu kapsamda 11 milyon fidan toprakla buluşuyor. Aydın’da ormanlık alan varlığı yüzde 40 olup her yıl yapılan ağaçlandırma ile yeşil alanlar artmaktadır. Bu bayramımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“AĞAÇLARI GENÇLERE EMANET EDİYORUZ”

Türk milletinin ağaca, çevreye ve yeşile duyarlı olduğunun altını çizen Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “Milletimizin ezelden beri ağaca, çevreye ve yeşile bağlılığı hepimizin malumudur. Ağaçtan bahsederken biz kapımızın eşiği, bebeğimizin beşiği soframızın kaşığı diye bahsederiz. Ormandan dal kesenin kafasını keseriz diyen atamızın torunlarıyız. Çevre koruma ile ilgili önemli bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Ülke olarak 11 milyon fidan dikimi ile Guinness Rekorlar kitabına başvurduk ancak bu kadar çok lokasyona hakem gönderemediler. Türkiye’de 11 milyon fidanı toprakla buluşturmak üzere milletimiz önemli bir hamleyi gerçekleştiriyor. Bugün Aydın’da 100 bin fidanı daha toprakla buluşturacağız. Sevgili gençler; size emanet edeceğimiz bu şekildi. Siz bu noktadan daha ileriye ülkemizi taşıyacaksınız. Size güveniyoruz. Geleceğimizi size emanet ediyoruz” diye konuştu.

VALİ KÖŞGER DE FİDAN DİKTİ

Konuşmaların ardından Ovaeymir Mahallesi otoyol kenarında 44 dekarlık alana 3 bin fidanın dikimi gerçekleştirildi. Vali Yavuz Selim Köşger, yöresel kıyafetler giyen minik çocuklarla birlikte fidan dikerek diktiği fidana can suyu verdi. Okullardan gelen öğrencilerle birlikte vatandaşlar fidanları toprakla buluşturdu.