Nazilli’ye bağlı Dallıca Mahallesi’nde yaşayan vatandaşları tüm Türkiye’ye örnek olacak bir etkinliğe imza attı. Dallıca Mahallesi sakinleri Ata’larına duydukları sevgi ve minnetin ifadesi olarak 81. ölüm yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerin ruhu için keşkek hayrı yaparak mevlid okuttular. Mahallelinin imece usulü finanse ettiği, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi’nin de katkı sunduğu 7 bin kişilik keşkek hayrına Nazilli ilçe merkezinden de binlerce kişi akın etti.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN


Dallıca Mahalle Muhtarlığı binasının önündeki geniş alanda yapılan keşkek hayrına Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Başkan Yardımcıları Mert Öreroğlu, Şahsettin Polat, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural, Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, MHP Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, MHP Aydın eski milletvekili Ali Uzunırmak, MHP, CHP ve İYİ Parti örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Etkinliğe ev sahipliği yapan Dallıca Mahalle Muhtarı Mustafa Ali Uçar “Bugün bir ilke imza atıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun. Katkı sunanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

“İBADET ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ONLARA BORÇLUYUZ”


Etkinlikle ilgili görüşlerini aktaran Başkan Özcan ise “ Bugün bu topraklarda özgürce ibadet edebiliyorsak, öncelikle Atamıza ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Onca yoksunluğun ve yoksulluğun içinde var güçleriyle, canlarını Türk Milleti için ortaya koydular. Aziz Türk Milleti de ferasetini her zaman olduğu gibi gösterdi. Ülkemiz inşallah bir daha öyle zor günler yaşamaz. Bu tür etkinlikler ve gençlerimizin hazırladığı programlar, Cumhuriyet’e olan inancımızı daha da artırıyor. İnşallah daha güzel günlerde, daha müreffeh bir Türkiye’de yaşayacağımıza inanıyoruz” dedi. Etkinlikte organik tarımla uğraşan Sevgül Batur Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Uçar ve Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a hediye etti.