Cumhuriyet'in kuruluşunun 96'ncı yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 81'inci yılı dolayısıyla ÇYDD Aydın Şubesi, burs verdiği öğrenciler yararına kahvaltı programı düzenledi. Efeler'deki Gar Park'ta gerçekleştirilen programa sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile hayırsever vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan programda konuşan ÇYDD Aydın Şube Başkanı Nurten Atalay, ölümünün 81'inci yılında Atatürk'ü kurduğu Cumhuriyet'i kutlayarak andıklarını söyledi.

180 ÖĞRENCİYE BURS


ÇYDD Aydın Şubesi'nin kuruluşunun da 10'uncu yılına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Atalay, dernek olarak önceliklerinin bilimsel-laik eğitim için eğitim bursları olduğunu belirterek, "2019-2020 eğitim öğretim yılında bir tanesi yüksek lisans olmak üzere genel merkez ve şube olarak toplamda 180 öğrenciye burs vermekteyiz. Bugün bizlerle birlikte olarak çağdaş Türkiye'nin aydınlık geleceği olan gençlerimizin eğitim burslarına katkı koydunuz" dedi.

"ATATÜRK'E SÖZ VERECEKLER"


Çağdaş gençliğin her yıl Kasım ayında Anıtkabir’e, Mart ayında da Çanakkale’ye gittiğini hatırlatan Atalay, “Gençlerimiz, bu yıl da 16 Kasım'da Anıtkabir'de olacaklar. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e, onun gösterdiği yolda devam edeceklerinin bir kez daha sözünü verecekler” ifadelerini kullandı. Atalay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından katılımcılar, kahvaltılarını yapıp birbirleriyle sohbet etti.