İbramaki Sanat Galerisinde gerçekleşen buluşmada Kent Konseyi Engelliler Meclis üyeleri katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, engelsiz bir Kuşadası oluşturmak için yapılması gerekenler görüşülerek çözüm önerilerileri üretildi.
Engelli vatandaşların günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek ve sosyal hayata daha etkin bir şekilde katılmalarını sağlamak amacıyla kurulan Kent Konseyi Engelliler Meclisi, hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında Yücel'e bilgiler verdi.

SORUNLAR İÇİN OFİS OLUŞTURULACAK


Kaymakam Yücel yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan hizmet binasında engelliler için bir müracaat ve danışma birimi oluşturmayı planladıklarını söyledi. Yücel, " bu ofis sayesinde sorunlarınızı daha çabuk bize iletebileceksiniz. Sizlerle birlikte ilçemizde farklı projeler hayata geçirmeye hazırız. Devletin gücü her zaman yanınızda olacak. Son yıllarda engellilere dönük yapılan çalışmalar önemli aşamalar kaydetti. Birlikte çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum "dedi.

MİNİBÜSLER HİZMET VERECEK


Engelliler Meclisi kısa bir süre önce kurulmasına rağmen, İkiçeşmelik Mahallesi'ndeki Erdoğan Öven Engelliler Köyü'nün ulaşım sorununu çözdü. Şehiriçi dolmuş hattına uzak olan okula gitmekte sıkıntı yaşayan engelli öğrenci ailelerinin başlattığı imza kampanyasına Kaymakamlıktan olumlu yanıt geldi, minibüs Kooperatifi ile yapılan görüşmeler sonucunda 3 numaralı şehiriçi minibüs hattının okulun önüne kadar hizmet vereceği ve dönüşte de öğrenci ve velileri alarak ilçe merkezine getireceği belirtildi. Bu kararın alınması aileler tarafından memnuniyetle karşılandı.
Kent Meclisi Engelliler Konseyi daha sonra hep birlikte Erdoğan Öven Engelliler Köyünü ziyaret ettiler.