Nazilli Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma törenleri İstasyon Meydanı’nda yapılan çelenk sunma töreniyle başladı. Törene Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Nazilli Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, Nazilli Jandarma Komutanı Binbaşı Haktan Öztürk, kurum amirleri, daire müdürleri, siyasi partilerin, meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ÇELENK SUNUMU YAPILDI


Anma töreni İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Nazilli Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda devam eden törenle Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Dağaşan, Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanına ve milletine çok yüce duygularla bağlı, vatan müdafasını herşeyin üstünde tutan, ulus sevgisi tutku derecesinde olan , ölümünden sonra da maddi ve manevi tüm varlığını milletine adamış bir devlet adamı ve komutan olduğunu söyledi.

“İNSAN OLARAK GELDİ, CİHAN OLARAK GİTTİ”


Hakkında binlerce kitap yazılan Atatürk ve O’nun muazzam kişiliğinin tüm yönleriyle anlatılamayacağını belirten Hıdır Dağaşan “Çünkü o yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir. Atatürk, Türk devletinin ulaşması gereken aşamayı 20. yüzyılın başlarında şaşmaz bir sezgiyle görmüştür. Hayattaki en hakiki mürşidi bilim ve teknoloji olarak tespit etmiş, gerçek kurtuluşun ekonomik bağımsızlık tan, kalkınmadan geçtiğini belirtmiş, batı uygarlığının biliminden yararlanarak çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı milletin gönlüne amaç olarak koymuştur” diye konuştu.

KENDİ ŞİİRLERİNİ OKUDULAR


Törende daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Büyük Gazi ve Milli Mücadele” konulu yarışmalarda dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş kendi yazdığı “Bir Ata’ya Olan Duyguları” başlıklı şiirini okudu. Tören, Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi 10-C sınıfı öğrencisi Semih Uğur’un kendi yazdığı şiiri okuması ve 10 Kasım Atatürk orotoryosu ve drama gösterisiyle son buldu.