AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Erman Çetin’in de yer aldığı toplantıda Milletvekili Yavuz, kent ve ülke gündemini değerlendirerek samimi açıklamalarda bulundu.

“KENDİMİZİ KANDIRIYORUZ”

Aydın’ın ihracatı hakkında değerlendirmelerde bulunan Yavuz, “Aydın’ın şu anki ihracat değeri 720-730 milyon dolar civarında Bu ihracatımızı, bu topraklara baktığımızda rakamı komik buluyorum. KOSGEB ile ilçelerde toplantı yapıyoruz. Bu toplantıların verimli olduğunu yavaş yavaş görmeye başladık. Herkes KOSGEB desteklerinden faydalanarak Aydın ve ülkemiz için üretmeli. Her zaman Aydınlılar olarak dağlarında yağ ovalarından bal akıyor diye söylemlerde bulunuyoruz. Ne yazık ki bu kocaman bir yalan. Kendimizi kandırıyoruz. Malzememiz ve potansiyelimiz var ancak katma değere dönüştüremiyoruz. Ama biz bunu katma değere dönüştüremedikten sonra bunu söylesek ne söylemesek ne? Esas burada katma değere dönüşecek ürünler çıkarmamız gerekiyor. Aydın’ın üretimi, ihracatı yükselirse ülkeye faydası olur. Bunun altyapısını hazırlamamız lazım. Maden yataklarımız, tarlalarımızda yetişen ürünlerimiz var, turizmimiz var. Bunları bir noktaya getirmeliyiz. İhracat rakamımızı arttırmamız gerekiyor” diye konuştu.

“JEOTERMALİ GÜNDEMİMİZDEN KALDIRMAMIZ LAZIM”

Kentte son dönemde gündeme gelen jeotermal konusunda da açıklamalarda bulunan Yavuz, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bey’in yanına gittik dedik ki, ‘Akredite edilmiş bir kurum tarafından çok acilen, bu işin gerçeği nedir? Açıklasın istiyoruz.’ Elimizde doneler var. İncirde son 10 yılda rekolte ve kalite açısından en yüksek yılı yaşadık. Jeotermali gündemden kaldırmamız lazım. Bunun zararlı olduğunu iddia eden yerel yönetim bunu yapabilirdi. Bir-iki milyon liralık bütçeyle olabilir. Madem böyle bir iddianız var. Biz de çoluğumuzun çocuğumuzun, insanlarımızın zehirlenmesini istemeyiz. Jeotermal firmaları savunmuyorum. O firmalardan bir tanesiyle ahbaplığım yok. Tanımam da görmem de. Burada önemli olan şu, hakikaten şehirde kanser oranı yükseldi mi? Kanser oranında bir kere yükselme yok. Sağlık Bakanlığı’nın, TÜİK’in verilerine bakıyoruz. Biz bu verileri ortaya koyunca diyorlar ki, ‘O veriler doğru mu?’ Devletin verilerine inanmayacağız da neye inanacağız? İktidar bunu kendine göre şekillendirebilir mi? Aydın’da kanser ortalamasının altında” şeklinde konuştu. Ayrıca Milletvekili Yavuz, erken seçimin gündemlerinde olmadığını vurguladı.