İncirliova Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında MHP'li meclis üyeleri, Prof. Dr. Türkan Saylan Caddesi’nin isminin ‘Şerif Temel Caddesi’ olarak değirilmesi için önerge vermişti. "Türkan Saylan’ın ismini sildirmem" diyerek önergeyi gündeme almayan Belediye Başkanı Aytekin Kaya'ya, Türkan Saylan'ın kurucu genel başkanı olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) başta olmak üzere Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) destek geldi. ÇYDD, ADD ve CHP’nin başkan ve üyeleri, makamında ziyaret ettikleri Başkan Kaya’ya Saylan’ın isminin yaşatılması konusundaki hassasiyetinden dolayı teşekkür etti. Kalabalık bir grupla gerçekleştirilen teşekkür ziyaretine ÇYDD Aydın Şube Başkanı Nurten Atalay, ADD Aydın Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Asar ve Abdulkadir Turhan, ADD İncirliova Şube Başkanı Belgin Güler, CHP İncirliova İlçe Başkanı Hasbi Akman ile İncirliova Kadın Kolları Başkanı Gülşah Çağlar katıldı.

“DESTEĞİMİZ SİZİNLE”

Ziyarette konuşan ÇYDD Aydın Şube Başkanı Nurten Atalay, "Dünyada eşi az bulunan örnek kişilik kurucu genel başkanımız Türkan Saylan'ı sahiplenmeniz, onun adının yaşatılması için gösterdiğiniz hassasiyet bizi duygulandırdı, şahsım ve derneğimiz adına size teşekkür ediyorum" dedi. Kaya'ya teşekkürlerini ileten ADD İncirliova Şube Başkanı Belgin Güler de, "Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıktığınız sürece size söz veriyoruz desteğimiz her zaman sizinle olacak" şeklinde konuştu.

“SONSUZA DEK YAŞAYACAK”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kaya ise, "Ziyaretiniz bizi çok mutlu etti, aslında teşekkür edilecek bir şey değil görevimi yaptım. Büyük Atatürk'ün ilkelerini ve değerlerini benimsemiş ve bu doğrultuda ömrü boyunca çalışmış aydın bir cumhuriyet kadınının adını yaşatmak bizim görevimiz, biz görevimizi yaptık. Ben bu görevde olduğum sürece kimse o ismi oradan silemez. Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine bağlılığınız için asıl ben sizlere teşekkür ederim. Söz veriyorum Atatürk ve Cumhuriyet değerleri sonsuza dek İncirliova’mızda yaşayacak ve yaşatılacaktır" ifadelerini kullandı.