Didim’de Mehmet Fahri Çıraoğlu salonunda gerçekleşen bilgilendirme seminerine AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, ADÜ Didim MYO Müdürü Evrim Kamacı, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, MHP Didim İlçe Başkanı Fikret Alkaya, AK Partili Belediye Meclis üyeleri ile partililer ve esnaflar katıldı.

“HAK ETTİĞİMİZ PAYI ALMAMIZ LAZIM”

KOSGEB’in bilgilendirme seminerinde ilk konuşan AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz Barış Pınarı Harekatı’na değinerek Türkiye’nin bölgesinde güçlü bir ülke olduğunu ve masada da sözünün geçtiğini belirtti. Yavuz, Barış Pınarı Harekatı’nda Türkiye’nin haklılığının bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, madden ve manen birçok şeyin halledildiğini kaydetti. Aydın’ın birçok turizm koluna açık olduğunu kaydeden Yavuz, “Didim turizm şehri, turizmde bir numara olması gerekirken öyle değil. Sağlık turizmi, golf turizmi, gastronomi turizmi, kültür ve deniz turizmi gibi birçok farklı turizm yapabilmenin önü açık. Bu noktada KOSGEB’in destekleri çok fazla ama Aydın bundan yeterince faydalanamamış. KOSGEB’in 2020 yılı bütçesi 3 milyar TL, biz il olarak bundan hak ettiğimiz payı almamız lazım. Siz üretin, KOSGEB ve devlet arkanızda olacak” dedi.

“AYDIN 3-T İLE BÜYÜYECEK”

AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş ise KOSGEB’in verdiği kredi, destek ve hibelerin ortada olduğunu ve bunların da devletin gücünün göstergesi olduğunu söyledi. Üreterek ülkenin büyüyebileceğini kaydeden Savaş, “Şehrimizin üretim, istihdam ve gelişmesini arttırmak zorundayız. Aydın’ımız 3T ile büyüyecek; Tarım-Turizm-Termal; bunları geliştirebilirsek ilimizin cazibe merkezi olması içten değil” diye konuştu. Konuşmaların ardından KOSGEB Aydın Müdürü Sadullah Dülger, slayt eşliğinde KOSGEB’in sunduğu hizmetler ve desteklemelerle ilgili bilgiler verdi.