TFF 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Aydın temsilcisi Nazilli Belediyespor, 11 eski futbolcusunun maç başı ve garanti para alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle avukatları aracılığıyla TFF’ye başvuru yapmasının şokunu yaşıyor. Geçtiğimiz sezon Siyah İnciler’de forma giyen Yasin Dülger, Mazlum Demir, Said Can Açıkalın, Mert Er Estik, Onur Karakabak ve Onur Bulut maç başı ve garanti para alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle avukatları aracılığıyla TFF’ye başvurdu. Oyuncular alacaklarını tahsil edebilmek için Kulübün TFF gelirleri ve banka hesaplarını bloke ettirerek, kulübe haciz gönderdi. 6 futbolcunun yaklaşık 700 bin liralık alacakları için işlem başlattığı öğrenilirken; Aykut Sarıdoğan, Buğra Temel, Görkem Bitin, Onur Topal ve Recep Berk Elitez’in de 400 bin TL’lik alacakları için TFF’ye dosya sunduğu kaydedildi.

BORÇ BATAĞINDAN ÇIKMAYA ÇALIŞIYORLAR

Futbolcuların alacaklarını tahsil işlemi için acil eylem planı hazırlayan Nazilli Belediyespor’da 12 Haziran 2019’da göreve gelen ve 8 milyon TL’lik borçla kulübü devralan Nurettin Özkat başkanlığındaki yönetim kurulunun 5 aylık süreçte yaklaşık 2 milyon 700 bin TL borç ödediği ortaya çıktı. Hem kulübün kurumsallaşmasında hem de sahada büyük işler başaran Nazilli ekibi, ortaya çıkan yeni krizi de aşmak için görüşmeler başlatacak. Öte yandan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın talimatıyla Nazilli Belediyesi kurmaylarının yoğun mesai harcayarak borcun eritilmesi ve lider takımın oyuncularının bu süreçten etkilenmemesi için çalışma yaptığı öğrenildi.

MALİ DİSİPLİNLE BORCU ERİTTİLER

Ligde 4-0’lık Osmaniyespor galibiyetiyle liderlik koltuğuna oturan Nazilli ekibinin 5 aylık süreçte; 1 milyon 500 bin TL’lik SGK, 300 bin TL’lik vergi borcu, 280 bin TL’lik eski teknik direktör Ahmet Yavuz’a olan borç ile yaklaşık 600 bin TL’lik futbolculara olan borçları ödeyerek mali disiplin sayesinde büyük bir başarı göstermesi dikkat çekti.