AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak’ın basın açıklamasındaki Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yönelik, ‘Kendi menfaatini düşünerek Nazilli Otogarını Büyükşehir’e devretti’ şeklindeki sözlerine, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim’den tepki geldi. Sevim, “Bu konuda Mustafa Abak’a konu ile ilgili mahkeme kararını hatırlatmak isteriz. Nazilli Otogar hizmetleri, Danıştay 8. Hukuk Dairesi’nin verdiği kararla Aydın Büyükşehir Belediyesine devredilmiştir” dedi.

“MAHKEME KARARLARI YOK SAYILMIŞTIR”

Eski başkan Haluk Alıcık döneminde otogara ilişkin taşınmazın kaçırılarak hukuka aykırı şekilde Nazilli Belediyesi’ne devredildiğini savunan Başkan Serkan Sevim, “Siyasi hırsı hukukun önüne geçmiştir. Türkiye’de hangi AKP’li Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmeyen otogar var? Bunun yanında bu devir; zaten Devir Tasfiye Komisyonlarının yetkisindeydi. Aksine bundan Nazili halkı zarar görmüştür. Çünkü mahkeme kararları kendisi tarafından yok sayılmıştır. Oysaki şu anda otogarda bulunan iş yerlerinin kira gelirlerini alma yetkisi de Nazilli Belediyesi’nde kalmıştır” şeklinde konuştu.

“KANUNLARA UYMASINI TAVSİYE EDİYORUM”

6360 Sayılı Kanun’un AK Parti hükümeti tarafından çıkartıldığını dile getiren Sevim, “Bu kanunda tüm otogarların işletme yetkisi Büyükşehir Belediyelerine verildi. Bu kanuna uymayıp gerekliliklerini yerine getirmeyenleri öven bir AKP ilçe başkanının bu söylemlerini hayretle izliyorum. Sayın Abak’a kendi partisinin çıkarttığı kanunu eleştiren bir ilçe başkanı konumuna düştüğünü hatırlatmak isterim. Bir hukukçu olarak kendisinin de kanunlara uymasını tavsiye ediyorum. Kanunun gerektirdiği şekilde davranan bir belediye başkanını tebrik etmesi gerekirken eleştirmesini kınıyorum. Kendisine tavsiyem mahkemenin verdiği karara saygı göstermesidir” dedi.

“EN KÜÇÜK BİR ŞÜPHEMİZ YOKTUR”

Sevim, “İkinci konu ise; bizim Sayın Başkanımız Kürşat Engin Özcan'ın dürüstlüğünden ve hukuka olan sayısından en küçük bir şüphemiz yoktur. Sayın Abak'a, Sayın Başkanımızın dürüstlüğü ve aydınlık yüzüyle 31 Mart'ta seçimleri kazandığını bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bizler Sayın Başkanımızın keyfiliğe ödün vermeyeceğini biliyoruz. Sayın Abak, ya siz iş yapmayıp etrafa çamur sıçratanlara ne denildiğini biliyor musunuz?” ifadeleriyle açıklamasına son verdi.