Nazilli İstasyon Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye erleri, Yunuslar Anaokulu Kurucu Müdürü Nursen Dankı, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşe dikkat çekmek için ellerinde dövizler ve maskelerle yürüyen grup, yol boyunca vatandaşlardan tam destek aldı. Yürüyüş boyunca yürüyüşçüler ‘Hayatımız Çocuklarımız’ sloganı attı.

“MANEVİ BEKLENTİLERİ VAR”

Nazilli Özel Yunuslar Anaokulu Kurucu Müdürü Nursen Dankı, lösemili çocuklara destek sağlamak amacıyla yürüyüşü yaptıklarını belirtti. Dankı, “Özel Yunuslar Anaokulu olarak 2-6 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla bir farkındalık etkinliği düzenledik. Maskelerimizi takarak, belediyelerimizin ve vatandaşlarımızın desteğiyle çocuklarımıza bir derece destek olmak için İstasyon Meydanı’ndan belediye önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdik. Bu etkinlikteki amacımız bir farkındalık yaratmak. Adı üzerinde farkındalık yürüyüşü. Lösemili çocuklarımıza destek sağlamak. Bu çocuklarımızın bizden maddi bir beklentisi yok, manevi bir beklentileri var” dedi.

“KİMSE MASKELERDEN UTANMASIN”

Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu ise hasta olan bütün bireylerin bu toplumun bir parçası olduğunu söyledi. Öreroğlu, “Lösemi, çocukların başındaki en önemli hastalıklardan bir tanesi. Pankartta da yazdığı gibi biz lösemiyi gülerek yenebiliyoruz. Her zaman bu çocuklarımızın elinden tutmamız gerekiyor. Toplum olarak bazen bazı şeylerin farkına varamıyoruz. Dün biliyorsunuz otizmli çocuklar yuhalandı. Tam da bu olayın üzerine lösemili çocukların en büyük sıkıntılarından olan maskeyle toplumun içerisinde yürümenin zorluklarını tecrübe etme fırsatı bulduk. Yürüyüşümüz esnasından herkes bize hayalet görmüş gibi baktı. Biz bir farkındalık yaratalım dedik. Gördüğümüz de onlara sarılalım, öpelim, saçlarını okşayalım. Bu hastalıkların tamamını biz sevgiyle yenebiliriz. Eğer bunların yanında olamazsak bu çocuklarımızı tek tek kaybederiz. Bu kısa yürüyüşte bile bunun ne kadar zor olduğunu gördük. Kimse taktığımız maskelerden utanmasın, kimse ayıplanmasın hasta olan bütün bireyler bu toplumun bir parçasıdır” diye konuştu.