İnternet icadının üzerinden yaklaşık yarım asır, Türkiye'ye de gelişinden bu yana ise neredeyse 25 yıldan fazla bir süre geçti. Güncel verilere göre ülkemizde 50 milyondan fazla ve dünyada ise yaklaşık 4 milyardan fazla kişi internete erişim sağlıyor. Peki hayatımızın her alanına giren bu teknoloji için para harcamak yerine, kazanmayı hiç düşündünüz mü? Sizler için hazırladığımız bu özel içeriğimizde OnlineDarphane.Org aracılığı ile, günümüz teknolojilerini kullanarak internetten para kazanmanın en basit ve etkin yollarını sunacağız.

İnternetten Para Kazanma Yolu #1: Anket Doldurmak!

İnternet yaygınlaştıkça dünya üzerindeki tüketim çılgınlığı belki de hiç olmadığı kadar artmış durumda. Öyle ki artık insanlar mutfak ihtiyaçlarını bile internet üzerinden temin eder hale geldi. Bu durum; farklı bir durumu daha ortaya çıkarttı ve hizmet sektörü, kullanıcıların tam olarak ne istediğini öğrenme eğilimine girmeye başladı. Yani sıradan bir internet kullanıcısı, sosyal medya dışında internette ne yapıyor, hangi ürün ya da hizmetleri tercih ediyor, bunları tercih etmesi ya da etmemesinin sebepleri nelerdir, vb. bir çok durumla ilgilenir hale geldiler. Tüm bu merak ve bilgi eksikliği internette yeni bir sektörün doğuşuna sebep oldu. Aslında hep olan ancak bu zamana kadar çok da popüler olamayan bir sektör, yani anket doldurarak para kazanma sektörü!
  • Anket Doldurarak Nasıl Para Kazanılır?
Yukarıda anlattığımız ihtiyaçlar sebebi ile ortaya çıkan anket yani araştırma firmalarının bir çok üyesi bulunmakta. Bu üyelikler genellikle ücretsiz şekilde oluşturulmakta ve insanlar basit bir şekilde fikirlerini belirterek para kazanabilmekte. Biraz daha detaya inecek olursak; ürün ya da hizmet sahipleri, araştırma firmaları ile bir çalışma içerisine girmekte ve ürün ya da hizmetleri hakkında etkin şekilde bilgi toplamaya çalışmaktadırlar. Bu durumda ürün/hizmet sahibi; araştırma firmasına, araştırma firması da son kullanıcıya yani anketi başarılı şekilde tamamlayan her bir anket katılımcısı üyesine para ödemekte. Bu oran günümüz şartları göz önüne alındığında çok da küçümsenmeyecek kadar değerli bir oran haline gelmekte. Yani anket başı 12 TL'ye varan oranlar elde edilebilmekte.

İnternetten Para Kazanma Yolu #2: Tıklayarak Kazanmak!

Belki de internetten para kazanma teknolojisinin en eski üyesi olarak karşımıza çıkan ikinci yöntemimiz ise reklam tıklayarak para kazanma siteleridir. Öyle ki bu yöntem 2000'li yılların başına kadar uzanmakta. Artık günümüzde eskisi kadar yaygın olmasa da yine de internetten para kazanmanın en basit yolları arasında kendisine yer bulmakta. Kazanç oranları oldukça düşük ancak normal şartlardaki bir tıklayarak para kazanma sitesi, sadece tıkla kazan hizmeti değil, bunun yanı sıra bir çok hizmeti bir arada sunmakta.
  • Reklam Tıklayarak Nasıl Para Kazanılır?
Tıpkı anket doldurarak para kazanma sitelerinde olduğu gibi tıklayarak para kazanma sitelerinde de genellikle üyelikler ücretsiz olmakta. Bir kişi, tıklayarak para kazanma sitelerinden şu şekilde para kazanmakta: Anket sektöründe olduğu gibi ürün ya da hizmetlerinin tanıtımlarını yaptırmak isteyen firma, kuruluş ya da organizasyonlar, tıklayarak para kazanma sitelerine reklam vererek, kendi sitelerine ziyaretçi çekmekteler. Kullanıcılar yani üyeler tıkladıkları her reklam için oldukça düşük sayılabilecek oranda gelirler elde etmektedirler. Tıklayarak para kazanma siteleri, tıklama hizmetinin yanında aynı zamanda anket doldurarak para kazanma hizmetleri de vermektedirler. Bununla birlikte ekstra kazanç elde edilebilmektedir. Tüm bunlara ek olarak davet yöntemi ile kazandırılan her üyeden ek gelir elde etmek de mümkündür. Sonuç olarak internetten reklam tıklayarak para kazanma siteleri içerisinde birden fazla kazanç yöntemini barındıran en basit online kazanç yollarından birisi olmak özelliği taşımaktadır.

İnternetten Para Kazanma Yolu #3: Satış Yapmak!

Eğer internetten ciddi anlamda para kazanmak istiyorsanız kesinlikle ama kesinlikle ürün ya da hizmet satışı yapmanız gerekmektedir. Nasıl ki ticaretin temelinde satış veya hizmet varsa, doğal olarak internetten para kazanmanın da temelinde satış ya da hizmet olacaktır. Aradaki fark ise doğrudan bir muhatap yerine, Türkiye'deki ya da dünyadaki herhangi bir insana kolaylıkla satış yapılabilmesidir.
  • İnternetten Satış Yapılarak Nasıl Para Kazanılır?
İnternetten satış yapmanın bir çok yolu var; çeşitli hizmetler veren satış ortaklığı yani affiliate siteleri, GittiGidiyor benzeri açık arttırma siteleri, HepsiBurada gibi sabit ve indirimli hizmet veren alışveriş sitelerindeki kişisel online dükkanlar gibi şeklinde örneklendirilebilir. Ancak tüm bunların önüne geçebilecek bir alternatif olan Sosyal Medya hem en basit hem de neredeyse yok denecek kadar az maliyetli bir satış teknolojisidir. Çünkü Instagram başta olmak üzere bir çok sosyal medya platformundan ücretsiz hesaplar açıp istenilen şekilde ürün ya da hizmetin satışı gerçekleştirilebilmektedir. Sonuç olarak internetten para kazanmanın en basit yolu hiç şüphesiz reklam tıklayarak para kazanma sektörüdür. Sonrasında ise anket doldurarak para kazanma sistemleri gelir diyebiliriz. Ve son olarak da çeşitli yollar aracılığı ile internetten yapılan basit satışlar şeklinde sonuca ulaşabiliriz. Siz hangisini tercih edersiniz? Yorumlarda buluşalım...