Kuşadası Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Esma B.K.’nin Hristiyan olduğu ve derslerde bunu aşılamak için misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğu iddiası ortalığı karıştırdı. Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne din dersi öğretmeni Esma B.K.’nin derslerde misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğu ihbarının ulaşmasının ardından Aydın Valiliği konuyla ilgili soruşturma başlattı.

AÇIĞA ALINDI


Aydın Valiliği’nden başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada öğretmen Esma B.K. hakkındaki iddiaların araştırılması için soruşturma başlatıldığı belirtilerek, “Adı geçen öğretmenin derslerde misyonerlik faaliyetleri yürüttüğü yönündeki ihbarın Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaşmasının ardından Valiliğimiz tarafından 22 Ekim 2019 tarihinde Maarif Müfettişi görevlendirilerek inceleme-soruşturma başlatılmış olup dosya safahatı devam etmektedir. Konunun önemine binaen lüzum eden tüm yasal süreç Valiliğimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir” denildi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’nın da hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle öğretmen Esma B.K’yi açığa aldığı öğrenildi.

ALGI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR


Hakkında çıkan haberlerin ardından Esma B.K. avukatı aracılığıyla yazılı bir açıklamada bulundu. Bu açıklamada iddiaların asılsız olduğu belirtilerek, “Müvekkilim hakkında çıkan asılsız haberler sebebiyle, müvekkilim üzerinden algı oluşturulmak istendiğini düşünmekteyiz. Müvekkilim ne misyonerlik faaliyeti yürütmektedir ne de din kültürü ve ahlak bilgisi müfredatına ve içeriğine aykırı ders anlatımı yapmaktadır. Buna karşılık, basında yer alan hedef gösterici haberler sonrasında, müvekkilim sosyal medya üzerinden adeta saldırıya uğramış; söz konusu saldırılar iş ve özel hayatının ciddi anlamda zarar görmesine neden olmuştur. Yalnızca iddiadan ibaret olan haberlerde müvekkilimin açık kişi bilgilerine yer verilmesi; aynı zamanda özel hayat ve aile hayatı gizliliğinin ihlal edilmesiyle sonuçlanmış ve halihazırda devam eden bu süreç müvekkilin huzurunu ve psikolojisini olumsuz yönde etkilemiştir. Konunun hassasiyeti ve soruşturmanın selameti bakımından şu aşamada daha fazla açıklama yapılmasına gerek olmamakla birlikte; sürecin hukuka uygun ilerlemesi ve adil bir şekilde sonuçlanması için tüm adımların takipçisi olunacaktır” denildi.

FETÖ NEDENİYLE GÖREVDEN ALINMIŞ


Öte yandan açığa alınan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Esma B.K’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla görevden alındığı, 2 yıl boyunca hakkında devam eden soruşturmanın ardından örgütle bağlantısı bulamadığı için göreve iade edildiği ifade edildi.