İŞKUR Nazilli Müdürlüğü, Nazilli Halk Eğitim Müdürlüğü ve Aydın KOSGEB Müdürlüğü’nün engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurabilmeleri için ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında düzenlenen girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan 24 kişiye törenle sertifikaları verildi. Nazilli Halk Eğitim Merkezi’ndeki sertifika törenine Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Halk Eğitim Müdürü Muhlis Söylemez, Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Ahlatoğlu, Nazilli Engelsiz Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Ünlü, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Emin IŞIK ve kurum amirleri katıldı.

DESTEKTEN FAYDALANMA ÇAĞRISI


Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, törende yaptığı konuşmada engelli ve eski hükümlülerin İŞKUR’un desteklerinden azami şekilde faydalanmaları gerektiğini ifade etti. Arısoy, “Kendi işini kurarak istihdama katkı sunmak, kendi ayakları üzerinde durmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin iyi bildikleri ve başarabileceklerine inandığı projeleri gerçekleştirmeleri için devletimiz imkânlarını seferber etmiştir. Genç girişimcilere naçizane tavsiyem; gerekli piyasa koşullarını göz önüne alarak hareket etsinler. Yapmak istedikleri iş fikirleri konusunda mevcut kurumların da fikirlerini alsınlar. Piyasa araştırmaları sonucunda önemli bir bilgi elde etmiş olacaklardır” diye konuştu.

“BEN CESUR DAVRANDIM”


Törende İŞKUR desteğiyle kendi işini kuran ve geliştiren engelli girişimci Sezen Ünlü, kat ettiği aşamaları anlattı. İŞKUR’dan 30 bin liralık hibe desteği alarak koyun çiftliği kurduğunu belirten Ünlü, “Şu an 70 koyunum var. Her kurban döneminde yaklaşık olarak 40’ar hayvanın satışını yaptım. Ortalama 80 kurbanlıktan 140 bin lira kazancım oldu. Ben cesur davrandım. Engelli vatandaşlara da çiftliğimde iş imkânı sağlamayı hedefliyorum” dedi.

ENGELLİ DERNEKLERİNE TEŞEKKÜR


Nazilli İŞKUR Müdürü Yakup Ergenlik ise kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere cesur davranmaları çağrısı yaparken, şunları kaydetti: “Sayın Kaymakamımızın destek ve teşvikleri ile Kendi işinin sahibi olmak isteyenlerin engelli ve eski hükümlülerin eğitim ve projelerinin hazırlanmasında tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. engelli ve eski hükümlülere yönelik çalışmalarda destek veren Nazilli Halk Eğitim Müdürlüğü, Denetimi Serbestlik müdürlüğü ve engelli derneklerimize teşekkürlerimi arz ederim.”