Bir önceki meclis zaptının oylanmasının ardından norm kadrosu görüldü. Norm kadrosu yükseltilecek personeller ile ilgili karar oy birliği alındı. Daha sonra Yaylalı Mahallesi 224 ada, 4, 5, 6 nolıu parsellerin satılması hususu görüşüldü. Bu konu görüşülürken toplantı hararetlendi. Geçen ay iki vatandaşın talebi ile gündeme gelen ve oy birliği ile reddedilen eski sıhhi banyonun bulunduğu yerin satılması talebi bu mecliste tekrar gündeme geldi. Zeki İnal’ın desteklediği satış konusunda MHP’li üyeler Mehmet Osan, Nilgün Koruk, Mehmet Erikmen destek verirken MHP’li üye Uğur Çoban, AK Partili Fatih Akkın, Memduh İlgili karşı çıktı. CHP ve İYİ Partili üyelerin ret oyu vermesiyle oy çokluğu ile arazi satışı reddedildi. Böylelikle Zeki İnal göreve gelmesinin ardından Cumhur ittifakını ilk kez karşısında görmüş oldu.

“KİME MİNNET BORCUNU VAR”


Oylama yapılmadan önce ise Erdinç Gümüş ile Zeki İnal arasında tartışma yaşandı. Gümüş bu konuda, “Bir önceki meclislerde satışları iptal ettik. Oy birliği ile iptal ettik ya da kabul etmedik. Bu meclise bir ay içinde hep böyle satışlarla ilgili, neden gündeme geliyor. Bizim Karacasu belediyesi sizin yönetiminize geçtiği günden beri yer satışları gündeme geliyor. Biz bir yer alalım, satışını daha sonra düşünelim başkanım. Satmak kolay. Biz dönemimizde 1 milyona yakın gayrimenkul aldık. Siz başladınız köylerden satmaya. Bu meclisin oy birliği ile aldığı karara kime ne minnet borcumu var da yeniden gündeme geliyor. Birilerinin teşviki ile gündeme alamazsınız. Ben belediyenin yerinin personel giderini karşılamak için satılmasına karşıyım. Niye satıyoruz yeri. Biz dönemimizde hiç borçlanmadan 5 araç satın aldık. Bir ekskavatör, 2 ford transit, bir ford minibüs, bir de makam arabası aldık. Karacasu Belediyesinin meclis üyeleri esnaf, bir ay önce hayır dediğine bir ay sonra evet demez. Lütfen meclise getireceğiniz konuları önce meclis üyelerinizle istişare edin. Bizlerin insan yerine koyun. Biz daha karşılıklı çay içmedik. Ben seçilmiş bir insanım. Sen başkansın çekip çevireceksin. Ben meclis üyesiyim. Alınan kararları ben kahvede başkasından duymayacağım” dedi.

“KENDİ ÜYELERİNİ İKNA EDEMİYORSUN”


10 yıldır meclis üyeliği yaptığını ifade eden Gümüş, “Büyükşehirde meclis üyeliği yaptım, ilk defa böyle bir şey görüyorum. Kopuğuz. İyilik mi yapıyoruz, kötülük mü yapıyoruz, belli değil. Sen bir ay önce hayır de, bir ay sonra meclis üyelerinin gözlerinin içine bakarak evet dedirttirmeye çalış. Kendi meclis üyelerini ikna edemiyorsun. Karacasu Belediyesi kimsenin arpalığı değil. Hamamı satmak için karar aldık, sonra vazgeçtik, yanındaki yerleri de satın aldık. Yerini biz almışız, devamını siz yaparsınız. Ortamı germeyelim, Karacasu’nun geleceğini etkileyecek konularda olumsuz karar almayalım. Hem bütçe sıkıntısı var deniyor, hem de soruyorum 4 ayda Karacasu belediyesine kaç personel aldınız. Hangimizin haberi var. Belediye çiftlik mi? Alınan kararlarda senin kadar benim de söz hakkım var. Sen kimsin diyemezsin bana. İşçi atarken meclis üyelerine danıştım diyorsun ama” ifadelerini kullandı.

“ALDIĞINIZ ARAÇLAR TAMİRDEN GELMİYOR”


Gümüş’ün sözlerine karşı çıkan Zeki İnal, “Geçen ay oy birliği ile karar almadık. Aldığın yerleri gösterin. Maddeden dışarı çıkıp sözü uzatma. Bir ay önce bunun satılmasını vatandaş gündeme getirdi. Talep eden iki kişi dilekçe vermişti. Sen de belediyecilik yaptın. Talep edilen konu gündeme gelir. Biz bunu açık ihale ile satacağız, gir istiyorsan sen satın al. Ben personel gideri için satmıyorum. Bu yer kaç paraya satılırsa satılsın biz burayı personel gideri için kullanmayacağız. Araç almak için satacağım. Nerede araç aldın sen. Aldığın araçlar tamirden gelmiyor. Çay içmediysek benim suçum mu? Biz kimseye arpalık vermiyoruz. Arpalığı siz verdiniz. Kimlere söz verdiniz biliyoruz. Personel alırken sana mı soracağım. Belediyenin işleyişi var. Sen seçilmiş belediye meclis üyesi isen ben de seçilmiş başkanım. Ben işçi alırken sana neden soracağım. Benim yapmadığım yanlış yaptığım işlerde” dedi.