Geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetede yer alan “Belediye caddeyi cezalandırdı” başlıklı haberde geçen ifadelere tepki gösterildi. Haberde iddia edildiği gibi işgaliye uygulaması yüzünden işlerin bozulduğu gibi bir durumun kesinlikle olmadığını ifade eden Ediz, “Haberde benim işletmemle ilgili yalan beyanlar da var. Çalışanım olan kişi işletmenin sahibi gibi gösteriliyor. Çalışanım ekonominin genel durumundan dolayı işlerin düştüğünü anlatıyor ama haberi yapanlar tarafından bu sözler çarpıtılarak işgaliye uygulaması yüzünden işler düşmüş gibi bir algı yaratılmak isteniyor” dedi.

“HABERDE YALAN İFADELER VAR”


Söz konusu haberdeki kafesinin camında asılı olan “devren kiralık” yazısının fotoğrafının çekilerek “İşgaliye yüzünden esnaf dükkanını devretmek zorunda kalıyor” şeklindeki ifadeleri de yalanlayan Ediz, “Ben diğer işletmemle daha çok ilgilenebilmek için burayı devretmek istiyorum. Üstelik bu yeni bir konu da değil. Yani Nazilli Belediyesi’nin uygulamalarıyla hiçbir ilgisi yok. Haberdeki, ‘Eskiden 17 çalışanımız vardı. Şimdi 7 çalışanımız var’ şeklindeki ifadeler de tamamen yalan. Bizim hiçbir zaman 17 çalışanımız olmadı” dedi.

“BELEDİYEYLE SORUNUMUZ YOK”


Salaş Kafe’nin sahibi Algün Ediz, “Söz konusu gazete Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’la olan kişisel husumetleri yüzünden böyle haberler yapıyor. Bizi başkanla karşı karşıya getirmeye çalışıyor” diye konuştu. Kafeler Sokağı’nda bulunan Emre Kafe’nin sahibi Nihat Çelik ise, “Burası markalaşmış bir yer. Burada 81 ilinden gelen öğrenciler var. Biz belediye yetkililerine taleplerimizi iletiyoruz. Ancak haberde iddia edildiği gibi işgaliye uygulaması sorunu diye bir şey yok. Zaten böyle bir uygulama da yok” diyerek haberde yer alan ifadeleri yalanladı.